Ciccililia

Lite vintips inför sommaren!

Publicerad 2009-04-29 22:10:46 i Allmänt,

Hittade detta underbara mail från en gammal jobbarkompis när jag rensade min inbox nyss och var bara att lägga upp det här!
Skitbra att ha nu i dessa grilltider!

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt av vardera på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en gredelin fläck efter sig, är ett rödvin.
Riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller rött.
De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller inte.
Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.
Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.
När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten.
När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.
Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lätt vin, så man inte får för mycket att kånka på.
Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin.
Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
Oöverträffat
Innovativt
Preliminärt
Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
Västkustskt
Konstitutionerad
Substantiera
Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket vin:
Tack, men jag vill inte ha sex.
Nej, ingen mer sprit för min del.
Ledsen, du är inte riktigt min typ


 Med dessa tips önskas en trevlig sommar!


Haha! Kom ihåg det här när ni går på systemet nu! =D


Nu ska jag fortsätta en stund med min tenta.... Suck!


Pussåkram!

Trött!

Publicerad 2009-04-28 22:27:51 i Allmänt,

Känner mig trött och sliten, man blir så jäkla slut i huvudet när man läser och sitter framför en dator.
Har räknat ut att jag sammanlagt pluggat i nio timmar idag! WOW! Haha! Det trodde jag inte! Tycker inte att jag varit särskillt produktiv idag men det kan ju bero på att jag inte har skrivit så mycket idag utan bara läst.

Idag vaknade jag klockan sex på morgonen och kände mig helt utvilad! Somnade om en timme och när klockan rinde vid sju var jag helt död! Kunde knappt öppna ögonen! Hmm... Det var det där med ögonstrejk igen!

Imon ska jag upp vid sju igen, funderar på att cykla och handla imon på morgonen så har jag det överstökat och kan koncentrera mig på tentan. Har typ ingen man hemma! Gick till Maxims förut efter jag gett upp tentan och köpte lite yoghurt och flingor som jag kan ha till frukost imon. Maxims är bra att ha, synd bara att dom är så dyra...

Nä, nu ska jag gå till sängs tillsammans med Globalisering av Zygmunt Bauman. Det kommer bli lika roligt som det låter!!! =S


Puss och god natt! =D







Oh, my love
my darling
I've hungered for your touch
a long lonely time
and time goes by so slowly
and time can do so much
are you still mine?
I need your love

Lunch-paus, kiss-paus, blogg-paus, mat-puas och sträcka-på-benen-paus!

Publicerad 2009-04-28 14:25:36 i Allmänt,

Många pauser blir det när man sitter med en hemtenta! Jag fattar inte att ALLT blir så himla intressant och roligt när man måste koncentera sig på att plugga!

Idag blev jag klar med första delan av tre och jag börjar tro att jag var lite väl optimistisk när jag räknade med att göra en del om dagen och vara färdig för finslipning på torsdag. Men sån är jag! Här är vi inte ooptimistiska inte!!! =D
JA, jag vet att det heter pessimistiska men jag tycker det låter mer optimistsikt om man säger ooptimistisk! Det känns rätt! =D

En glädjande och skrämmande tanke slog mig förut när jag bläddrade igenom min kalender! Det är bara 38 dagar kvar tills jag slutar skolan och ska flytta hem till götet igen! Ja inte för alltid asså meni två och en halv månad!
38 dagar är ju liksom en månad och en vecka! När gick tiden så fort?!
Var har jag varit och vad har jag gjort???
Ytterligare en koll i kalendern talar om för mig att jag ägnat mig åt möten, tågresor till och från göteborg och dessutom ett par resor till salshult, ett dop, diverse fester av olika slag,några utbildningar, fått besök av per och fått ett besök av Viccan, lite plugg och tentor.
Det kallar jag en givande termin! =D Men jag fattar fortfarande inte att tiden kan ha sprungit iväg så fort!!! Suck! Det är nog för att man börjar bli gammal!
Jag hörde nångång för längesen nån som sa att tiden går mycket fortare när man är äldre eftersom man har så många minnen så behöver inte hjärnan registrera allt som händer i samma utsträckning som när man är ung och inte har så många minnen! Det är också det som är anledningen till varför man alltid tycker det är bättre förr, man har fler minnen därifrån.
FUCK, I'm old!

Nä, nu måste jag återvända till verkligheten och en Skenande värld av Anthony Giddens, ska på styrelsemöte vid 16.30 och ska försöka ha läst ut den tills dess, jag hann ju bara 15 sidor igår kväll innan ögonen gick på strejk.


Som sagt...
Tänk sociologiskt!
Kössen!

Ger upp för idag.

Publicerad 2009-04-27 22:51:06 i Allmänt,

Nu orkar jag inte mer. Idag har varit en fullspäckad dag!
Gick upp vid kvart i sju för att tvätta och göra mig iordning. Vid halv elva ungefär började jag med tentan, sen va det dags för lunch (som dock drog ut på tiden! =S) och vid halv fyra gick jag och Malin till Friskis för ett Pulspass med Thomas. =)
När jag kom hem var det dusch och mat som gällde innan det va dags att sätta sig med tentan igen.
Har suttit här i nästan fem timmar nu och det svider i mina ögon... =(
Jag har tyvärr inte kommit så långt som jag hade planerat och hoppats på att jag skulle idag, jag satsade på att bli klar med första frågan men det blev inte riktigt så.

Ska upp imon vid sju igen och förhoppningsvis kommer jag igång ordentligt vid nio och då har jag tre timmar på mig att skriva innan det är dags att cykla till skolan och sitta på expen, tar med mig lunchen dit så jag kan slå två flugor i en smäll och slipper tänka på det när jag kommer hem, då har jag bara middagen att oroa mig för men den får bli ett senare problem, eller rättare sagt: Det blir spaghetti och köttbullar, snabbt och lätt! =D
Jag hoppas att jag hinner ikapp min planering imon, ska på styrelsemöte vid 16.30 och det kan ju dra ut lite på tiden det med... :S
Jobbigt, jobbigt...

Nä, nu ska jag sluta skriva och gå å lägga mig men jag ska inte sova! Nej, nej! Jag tar med mig En skenande värld av Anthony Giddens, den handlar om Globalisering och den är bara ca 80 sidor lång så jag hoppas på att ha avverkat iaf hälften innan mina ögon går på strejk och stänger sig själva.
Läroböckerna är ju tyvärr VÄLDIGT effektiva sömnmedel för mig så vi får väl se hur det slutar! Haha!


Tänkt sociologiskt!
Pusspuss!

Tentaångest!

Publicerad 2009-04-26 22:44:09 i Allmänt,

Jag vill inte att denna dagen, helgen ska ta slut! Imorgon måste jag verkligen börja skriva på hemtentan.... SUCK! Det är bara tre frågor men jag kan absolut inte vara mindre pepp på att skriva!
Har redan ställt klockan på 06.45 och ska upp och tvätta vid 07.00. Förhoppningsvis kommer jag upp i tid och sätter igång med plugget så tidigt som möjligt!
Jag började städa lite i rummet idag så att jag inte skulle kunna ha nåt annat att göra i stället för att skriva men det gick ju inte så jätte bra. Fast det är inte så stökigt så jag kan inte slösa så mycket tid på det.

Jag vill verkligen klara den här tentan, så jag hoppas på det bästa. =S Får se hur det går med den saken...

Nä, nu ska jag fortsätta att göra ingenting innan det är dags att sova. =)

Sov gott!
Pusspuss!









Jag vet att vad som än händer så är vi vi! Jag är ledsen att jag glömde det...
 

....

Publicerad 2009-04-26 11:51:28 i Allmänt,

Jag vet inte... Jag vet inte...
JAG VET INTE! Jag vet ingenting! Vill jag? Vill jag inte?




Jag älskar dig, det är allt jag vet!

Aaaaaal byyyyy myyy seeeeelf!

Publicerad 2009-04-26 00:27:04 i Allmänt,

Ensam, trött och överfull med godis!!!
Jag hade ju tänkt att jag skulle gå på ESS 90-tals sittning idag eftersom Jessicas sexparty blev inställt men så blev inte fallet...
Fredagkvällen innehöll liiite mer alkohol än jag hade tänkt!
Vi hade tänkt att grilla men eftersom det bara var jag och Jessica från början så sket vi i grillningen och tog med oss några cider till vallgraven. Efter ett tag kom Jenny och gjorde oss sällskap och sen Johan, Sandra, Emmy och Ola. Det va riktigt trevligt.
Pappa och Åse kom förbi efter att de kollat på tomten också, det är alltid nice att träffa dom! =D
När det blev för kallt så gick vi till Puben och käkade, när vi var påväg dit träffade vi några från Spiik som påminnde oss om att Cnas hade caps på Norrgård. Vi hade lite cider kvar så efter Puben gick jag och Jessica dit och det slutade ju som vanligt- vi drack för mycket!!! Vi vinglade vidare till Sjukan och tog ett glas vatten och en öl innan det va dags att kasta in handduken... Kul hade vi iaf! Tyvärr har jag inga bilder för jag glömde, ja du läste rätt, GLÖMDE, min kamera!!!
Jag fattar inte vad det är med mig! Jag brukar aldrig glömma min kamera annars! Det är nåt fel med mig sen i påskas asså, jag kanske har fått nåt virus eller nåt... Hmm...

Idag blev det en lite snabb shoppningtur på stan med Malin och jag RÅKADE köpa en tunika på GinaTricot.. Sen våran nya tradition: Glass från Baronen vid vattnet! Mumsigt och mysigt! =D

Jag har varit i valet och kvalet hela dan om jag skulle smsa Malin som är fESStmästare i ESS och be om en biljett till sittningen men efter att jag varit seg hela dagen så fick det bli godis och Robinson istället.
Fast jag ska erkänna att jag var jäkligt sugen på att hänga med när dom andra satte igång med förfesten...

På tal om Robinson så undrar man ju verkligen hur Christian kan ha en fru och vänner överhuvudtaget! Han verkar ju så genomfalsk så det är inte klokt!
Usch, va töntig jag känner mig nu som diskuterar ett tvprogram på min blogg!
Jaja, ska väl ta å lägga mig nu...
Saknar min älskling och han är hemma hos Michael och firar honom så jag kommer inte få prata med honom på några timmar... Det är ganska tråkigt att vara ensam....


Pusspuss!




Lovermaaaaaan!

Soliga, härliga fredag!!! =D

Publicerad 2009-04-24 15:08:19 i Allmänt,

Ryktet säger att det ska bli 20 grader här i Kalmar idag! Och jag tror nog att det stämmer! Våran termometer är tyvärr inte tillförlitlig eftersom den står i solen och i lä men den sa 22 grader förut! =)

I dag hade vi seminarium och vi lyckades övertala våran lärare att vi skulle sitta ute! Det va så härligt, man blev till och med lite svettig när man satt där i solen! SÅ SKÖNT!!!

För en stund sen var jag och Madde en sväng på stan och inhandlade lite alkohol inför kvällen och jag hittade jättebilligt smink på H&M, Jag hoppas att det är bra bara men det märker vi i morgon när jag provar det för första gången!

Ikväll är det grillning och sen Puben som står på schemat, det ska bli nice, det gäller ju att ta vara på solen när den väl tittar fram. Om det blir en vanlig svensk sommar så lär det ju regna hela tiden när man är ledig och vara rekordvärme när man jobbar! Det är ju standard liksom!!!
Jag kommer nog inte se solen så mycket iaf eftersom jag sagt till min chef att jag vill jobba så mycket som möjligt och det innebär ju säkert att jag får jobba tolvtimmarspass sju dagar i veckan, vilket jag absolut inte har något emot eftersom jag är desperat efter pengar!


Nu ringde min lilla papps, han åch Åse var på väg till Öland för att titta på ytterligare en tomt, jag hoppas dom hittar en snart och smäller upp ett litet hus där, det hade ju vart skitnice att kunna åka ut dit i höst med Tullengänget och spendera en helg där! =) Den här låg tydligen närmre havet och det gillar vi ju!

Nä, nu ska jag sy på en kapsylöppnare på min overall, det är ju perfekt overallväderidag tycker jag!!!! Wee!

Ha en bra eftermiddag, kväll och natt!!!

Pusspuss!

Dags att sova snart...

Publicerad 2009-04-22 21:49:03 i Allmänt,

Va och tränade med Malin förut, skönt eftersom jag inte tränat på ett tag men fick jättehåll när det va typ tjugo minuter kvar! Brukar aldrig få håll, sjukt irriterande, kunde inte alls hänga med... =(

I morgon ska vi göra vårat grupparbete, jag hoppas att det går fort...

Är väldigt nöjd med min inköp på ellos, två klänningar, ett två-pack linnen och ett två-pack leggings för 575 kr. Helt överkomligt måste jag säga! =D
Det känns lite skönt i hjärtat att få ha shoppat lite, det händer ju inte så ofta nu för tiden!

Nä, nu ska jag fortsätta kolla på Lie to me och sen är det sängen.

God Natt!








Skuld- och skamkänslor...

Har slösat lite pengar...

Publicerad 2009-04-22 14:50:39 i Allmänt,

Har beställt hem lite kläder från Ellos. Kanske inte det smartaste men det känns som att det var värt det! =D Behöver ju inte köpa några böcker denna månaden och sparar ju en del pengar på det. Dessutom är det ju skönt att få lite nya vårkläder.
Kanske borde ha kollat på ett par skor också men det bidde inga denna gången...

Nu ska jag cykla och handla lite mat innan det är dags att träna...


C ya!

Pöss!

Huvudvärk och kronisktrötthet...

Publicerad 2009-04-21 21:13:14 i Allmänt,

Jag hoppas verkligen att jag inte håller på att bli sjuk... Vaknade i morse och kände mig riktigt risig, tänkte att jag bara skulle blunda lite innan jag gick upp men lyckades somna om och vaknade efter tolv och kände mig inte ett dugg utvilad!
Gick upp och tog en dusch men inte heller det hade någon märkbar effekt på min trötthet, istället kom huvudvärken smygande och har stannat hela dagen...
Har knappt orkat ta mig upp ur sängen.
Tack för SVTPlay säger jag bara! Har sett massa bra serier och program som jag inte hade sett annars! =D

Nej usch och fy vilket gnäll!!!

I morgon ska jag vara pigg och kry för jag har verkligen ingen tid att vara sjuk! Vi får hemtentan på fredag och på lördag ska Jessica ha sexparty! =D Det vill man ju verkligen inte missa!

Nu ska jag fortsätta ligga i sängen med nerdragna persienner och tycka synd om mig själv... Och bli frisk så klart! =D




Vill ha dig i mörkret hos mig
tiden den stannar när vi rör vid varann

Phu, sikken helg!!!

Publicerad 2009-04-20 15:40:44 i Allmänt,

Helgen har varit bra och händelserik (på gott och ont). 
På fredagen var jag på Café med några av mina flickor och det va välbehövligt att få prata och skratta av sig lite! Det är jobbigt att inte ha sina bästa kompisar nära. 

Mickis, Carro, jag och Josse på Föken Olsson

På lördan klockan 08.15 träffades vi för att åka tillsammans till Jennifer och överraska henne! Och överraskad blev hon verkligen. Först gjorde vi masker och smycken som vi hade på oss hela dagen och Jennifer fick göra en fin tröja.
Samtidigt hade vi lita champagnefrukost och åt jordgubbar och annan frukt. Mysigt!
Sen drog vi med henne in till stan där hon fick göra lite uppdrag och efter det åkte vi hem till Maarit och hade lite hemmaspa.
När vi var klara där åkte vi in till Majorna och gick på en Karaokeretaurang. Jennifer fick sjunga en duett tillsammans med en anna Brud som också hade sin möhippa där.
Efter maten och några karaokelåtar var alla utan Jennifer helt slut! Vid tolv fick jag nog och gick hem. 14 timmars vinpimplande tog slutligen ut sin rätt! Haha!
Söndagen spenderades i soffan var annars?! Och fyra timmar på ett tåg då, såklart!

Möhippegänget med pizzabullar och vin ute på stan!!!


Nu ska jag börja förbereda mig för fotograferingen vi ska ha om 45 minuter. Kan ju inte se ut som ett lik! Haha!

Pusspuss!

Aah, Göteborg! Aah, kabeltv!

Publicerad 2009-04-17 09:06:18 i Allmänt,

Det är nog det bästa med att komma hit! Per har stor tv och MASSA kanaler!!! Wee!
Eller det bästa är ju att träffa Per och mina kompisar. Så klart!

Men man saknar faktiskt alla kanaler när man bara har svt1, svt2 och Tv4. Jag säger bara Top Model, Vakna med the Voice och andra lätt-tittade program där man liksom inte behöver tänka!

Dagens agenda: Ingenting! Höhö!
Jo, jag har faktiskt lite planer...
Funderar på att gå en liten promenad sen och köpa lite mer frukostbröd. Behöver nog komma ut lite. =)
Sen ikväll ska jag träffa mina tjejer! Wee! Saknar dom!

Imorgon är det möhippa som gäller och vi ska träffas på Angereds centrum kl 8.15 PÅ MORGONEN!!! Men det ska nog bli bra, det blir ju en heldag och troligtvis kommer vi vara lulliga hela dan! Det hjälper ju alltid! =D

Kom precis på nackdelen med reklamkanalerna: Tv-shop! Eller Twins som det heter nu... Grrr! Kan dte bli tråkigare tv?!

Ska nog sätta på en film och halvsova lite i soffan.

Pussåkram! <3

Jag visste väl det!

Publicerad 2009-04-16 16:50:05 i Allmänt,

Jag hade mina misstankar om att det kanske skulle bli ett inlägg till!
Men jag måste bara säga att jag fick G på tentan! Wee! Jag va nästan helt bombsäker på att jag skulle få komplettera! Så jävla skönt att slippa!
Jag fick ett Fint också! Då blev jag glad! =D

Jag med min G-tenta och Fint-kommentaren som gjorde mig så glad! =D


Nu ska jag fixa iordning lite här hemma innan jag ska gå till tåget.


Om fem timmar pussar jag på min älskling! Wee!

Lite uttråkad bara...

Publicerad 2009-04-16 13:36:10 i Allmänt,

Har haft det lite tråkigt nu när jag väntat på att tiden ska gå innan det är dags att cykla till skolan... Då kan man vara kreativ och pilla lite i mitt nya favvo-program Picasa3. =D


Så här fint kan det bli om man är lite nostalgisk!

Nä, nu ska jag nog cykla och hämta ut min tågbiljett så jag har det gjort. =)


Tre inlägg på en dag är inte illa pinkat! Dagen är ju inte över än så det kan ju komma fler!!! ;)

Jag kanske inte är så bra på att tvätta trots allt... =S

Publicerad 2009-04-16 10:49:10 i Allmänt,

Nä, inte skor iaf! Mina fina vita skor som jag lyckades smutsa ner nu under påsk skulle bli fint sommarvita men det ville inte tvättmaskinen eller om det va dom själva!
Så här ser dom ut nu iaf...

Lite retro eller nåt kanske... Hmm...
Det blev inte så jättehemskt men lite surt ändå...
Men dom funkar ju tills jag hittar ett par nya (billiga) sommarskor. =)
Dessutom så matchar dom ju jättebra med min gula påskanka som jag fick av Emma i påskägget! =D

Söt eller hur!
Nu har ju jag inget badkar men ankan får hålla mig sällskap i duschen.


Nä, nu ska jag fortsätta lata mig tills det är dags att käka lite lunch innan det bär av till skolan.


Räknar timmarna tills tåget ska gå!!! =D Hoppas på en toppen helg!!!

På språng igen! =D

Publicerad 2009-04-16 09:13:37 i Allmänt,

Idag tog jag tag i mig själv och gick upp vid sju och tvättade. Just nu håller jag på att tvätta mina vita skor, jag hoppas att dom blir vita och att dom hinner torka innan det är dags att sätta sig på tåget... Hmm... Man kanske kan torktumla dom...? Eller det kanske är säkrast att ha dom i torkskåpet iaf...

Borde hoppa in i duschen men det är så skönt att bara ligga och slappa i sängen, särskillt nu när klockan bara är nio och dagen inte riktigt börjat än! =)

Det ska bli skönt att åka till Gbg idag, det är dubbelt så varmt där jämfört med här i Kalmar. Nice, nice. nice!
Får se vad jag hittar på under fredan, har inga planer än, hoppas på att kunna träffa mina brudar, dom hade ju en dejt under påsken men jag va ju i Vetis så jag kunde ju inte vara med.... =(

Nej nu måste jag ner i tvättstugan.

Vi ses på Avenyn! =)

Pusspuss!

Irriterad eftermiddag... =(

Publicerad 2009-04-15 19:53:48 i Allmänt,

Det blev ingen tvättning för mig idag... Jag orkade verkligen inte upp... Men det kan ju ha varit för att jag som vanligt inte kunde somna... Somnade nog vid tre-tiden eller nåt. Det blir tvätt imonbitti istället.

Vi hade seminarium idag och det va ganska kul faktiskt och det gick bra.
När jag åkte därifrån pratade jag med Maria som sa att vi kollat i fel stadgar och att Föreningsmötet vi skulle ha nu ikväll var ogiltligt eftersom vi utlyst det en vecka för sent... SUCK!

Kom hem och käkade och tänkte ta lite glass till efterrätt och upptäcker att det är borta!!!
Stackars Jonte fick nog ta lite för mycket irritation än han förtjänade men jag va bara SÅ förbannad på att allt bara inte gick vägen efter att eftermiddagen varit så bra. Men han köpte en ny så nu har jag fått tröstäta lite! =)

Jag var ju självklart tvungen att åka tillbaka till skolan iaf men det gick snabbt och smärtfritt.

Imon bär det av till Göteborg, det ska bli nice att träffa Per igen och gå på möhippa såklart! =)

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på tv innan det är dags att sova.

Gbg here I come!
Pusspuss!

Tillbaka i verkligheten igen...

Publicerad 2009-04-14 23:24:34 i Allmänt,

Nu är jag tillbaka i Kalmar och verkligheten igen... Suck! Ibland önskar man att man bara kunde stoppa tiden och stanna kvar lite längre men jag besitter tyvärr inte den förmågan... SNYFT!
Var inte alls så produktiv som jag hade hoppats att jag skulle vart under påskhelgen så jag har spenderat HELA dan inne på mitt rum med den underbara boken Kapital, rationalitet och social sammanhållning... Jag kan säga att jag är ganska så körd i huvet efter att ha pluggat i nästan tio timmar... :S

Påskhelgen har varit helt underbar, tyvärr fick jag nån tillfällig personlighetsförändring och tog inga kort på hela helgen, eller jo, knäppte ett par på hästarna när jag och Åse var i stallet men det var det ända.... Vet inte riktigt vad som hände med mig om jag ska vara ärlig!!!

Ledigheten började redan på onsdagen då jag satte mig på tåget till Nybro för att sedan byta till buss mot Åseda. Asså, jag kan förstå att folk vill bo lantligt och så där men dom jävla hålorna vi åkte förbi var ju bara för mycke!!! Pappa och Åse bor ju iaf NÄRA en stad, det kan man ju inte direkt säga om dom som bodde i, ja nu kommer jag inte ens ihåg vad ställena hette, så obetydliga var dom!!!

På torsdagen var det plugg som gällde hela dagen för mig och jag lyckades faktiskt läsa en bra bit i boken, Linn kom och hälsade på mig en snabbis och vi åt lite lunch ihop. När pappa och Åse kom hem efter att ha handlat och sånt så åt vi ärtsoppa och pannkakor! MUMS! Det va inte igår! Eller det va längesen jag åt det på samma dag! Eller a, ni fattar!

Fredagen hade jag också tänkt ägna åt studier men det var lite svårare att koncentera sig eftersom Åse var hemma och donade... Jag gav upp vid två och följde med Åse till stallet istället.
Jag vågade mig faktiskt på en liten ridtur på hennes lilla Hugin men jag ska faktiskt erkänna att det var lite läskigt att sitta på en häst igen efter att inte ha ridit på typ två år...
Det kändes som jag hade glömt av allt och inte hade nån koll på hur man hade kontroll men en liten tur var väldigt uppskattad. =)
Sen på kvällen kom Per som åkt från Gbg tillsammans med Maggan, Janne och Lisa. Pusskalas, Pestolax och sällskapsspel stod på menyn innan det var dags att gå och lägga sig.

Lördagen var trögstartad och jag hjälpte Åse i köket med lite chokladtårta och Jansson. Vid tolv kom Emma och Michael som tagit tåget från Gbg på morgonen. Nu var alla samlade!
Sill-lunch och nubbe var efterlängtade och påsk-fesligheterna satte igång! (Inte för att jag drack nån nubbe för det är ju inte favoriten men det fanns ju andra som hade längtat efter den!)
Efter det var det fria aktiviteter fram till Lammsteken så vi körde lite kubb, jag, Emma och Linn mot Per, Michael och pappa. Det slutade 2-1 till killarna och vi fick erkänna oss besegrade... =(
Men det var bara tur från deras sida, det är det jag kommer hålla mig till!
sen var dett som sagt dags för lammstek och potatisgratäng som var SÅ gott!
Sedan lite sällskapsspel och vin. =)

På söndagen såg vi lite film på förmiddan och sen när vädret hade blivit lite bättre gick vi ner till sjön och la oss på bryggan, vi övervägde att ta ta årets första dopp en månad tidigare i år än förra året men ändrade oss snabbt när vi doppat fötterna! Det kan inte ha vart många plusgrader! HUA! Badet fick vänta.
På eftermiddan åkte vi in till Vetlanda och åt pizza.
På kvällen blev det mer sällskapsspel och vin. Det blev ganska tidigt eftersom alla skulle iväg på morgonen efter.

Måndagen kom alldeles för fort och det var dags att åka igen. Pappa och Åse skulle titta på en tomt på öland så jag åkte med dom hela vägen till Kalmar. Riktigt lyxigt att åka bil hela vägen!
Åse hade tagit med lite picnic som vi åt på en rastplats på öland innan vi åkte och plockade upp hennes bror som har ett hus där och också skulle med och titta på tomten.
Efter lite sightseening på olika plateser åkte vi och handlade lite mat och åkte tillbaka till Mats hus och åt.
Sen var det bara att sätta sig i bilen och köra tillbaka till Kalmar.
Kom vid sextiden och var helt slut efter en slapp men ändå intensiv helg. Somnade som en stock efter att jag kollat ikapp det jag missat under helgen på SvtPlay.

Har ju som sagt ägnat hela dagen åt Marx, Weber och Durkheim så nu ska det bli riktigt skönt att krypa ner under täcket och läsa lite i Korståg och sen somna! =)
Imon har jag tänkt gå upp vid sju och tvätta innan jag ska träffa seminariegruppen vid tio. Jag hoppas att jag orkar mig upp, det blir ju lite jobbigt att åka till Gbg på torsdag om jag inte har några rena kläder!!!


Tack alla som befann sig i Salshult för en jättebra påsk! =)


Pussåkläm!!!

Glad! =)

Publicerad 2009-04-07 23:33:04 i Allmänt,

I morgon äker jag till Vetlanda och min kära pappa-familj, det ska bli riktigt nice att åka dit igen. Särskilt den här gången för på lördag kommer Per! =D Jag saknar honom så mycket så det ska bli nice att träffa honom, två veckor på raken blir det! =)
Jag ska stanna i en vecka och förhoppningsvis får jag lite plugg gjort innan helgen. Jag har typ 300 sidor att läsa och har bara läst 20 eller nåt så om jag läser på torsdag och fredag så borde jag ju klara det bra. Sen har jag ju några frågor jag måste svara på också men det löser sig alltid!

Nu ska jag sova så jag orkar upp till föreläsningen imon.



Man blir så glad när saker löser sig bara så där! Ibland är livet inte så genom jävligt som man kan tro! =)

Ny design! =)

Publicerad 2009-04-05 21:01:16 i Allmänt,

Har äntligen tagit tag i designen på min blogg och gjort om lite... Självklart lila och rosa! =)
Vet inte riktigt om jag är nöld men jag är ju inte så haj på hur man gör än så det är väl bara att pilla lite tills man kommer på hur det funkar. =)

Vårkänslor på hög nivå! =)

Publicerad 2009-04-04 12:54:06 i Allmänt,

Igår gick jag och Malin till Baronen och köpte glass sen gick vi och satte oss i en park nära vattnet och hade det så där bra som man bara kan när solen skiner och man äter den första vårglassen ute! =)
(Det blåste bara lite kallt men det va bara att ignorera!)
Riktigt lyxigt! Jag vågar nästan påstå att våren är här på riktigt nu! =)
Nåt som inte var lika lyxigt var att jag lyckades få skoskav. =( Det är inga nya skor men på något underligt sätt så glömmer jag alltid att jag får skoskav av dom här skorna! Dumt dumt! Men jag får väl skylla mig själv som aldrig gick in dom när jag köpte dom... Borde kanske göra det men nu måste jag ju vänta tills skoskavet är borta och då kommer jag säkert glömma av det!!

Idag är det minst lika soligt och fint som igår. Ska strax iväg till Kåren och lyssna på utfrågningen av kandidaterna som söker till nästa läsårs Kårstyrelse. Det ska bli intressant.

Ha det bäst i solen!

Pusspuss!

Redan??

Publicerad 2009-04-02 22:13:07 i Allmänt,

Den här veckan har gått så sjukt fort! Det är redan fredag! Sjukt!
Har verkligen inga planer för helgen... Är ju fattig så det får bli nåt väldigt billigt, typ sitta hemma och uggla framför tvn! :S
Ska väl se om det inte finns nån som är sugen på att hitta på nåt! Nästa vecka kommer osäkert också gå jättefort, åker ju till pappa på onsdan och sen har jag inte föreläsning förrän onsdan veckan efter. =) Kommer bli så nice!

Förhoppningsvis kommer jag vara lite motiverad att läsa lite, har inte gjort det än... Har ju ifs bara missat typ 200 sidor... Marx och Weber, ganska intressant om man sållar bort allt babbel om deras barndom mm!





Och Carro, jag kan absolut lära dig min grönsakssoppa, vi kanske kan ha en receptbytar/matlagningskväll när jag kommer till Göteborg i Juni... Kommer nog inte hinna nån av helgerna innan! =)

Nä, nu ska jag sova... Har en slapp dag framför mig imon! =)

Pusspuss!

Sociologi och påsken! =)

Publicerad 2009-04-01 20:24:28 i Allmänt,

Japp, idag började vi sista kurs för terminen, sociologi.
Som det ser ut nu så tror jag att det kommer bli en rolig kurs. Läraren är helt ny och verkar jättebra.
Idag pratade vi om Marx och det va jätteintressant.

Pratade med pappa igår och vi kom fram till att jag ska spendera påsken hos dom. Det ska bli så nice.
Jag är ju som sagt väldigt pank och jag var lite orolig för att jag skulle behöva spendera hela påsken själv här på Tullen med Jonte och hans kompisar...
Men det löste ju sig jättebra!
Jag kommer iaf att vara där onsdag till måndag så det blir som en till liten minisemester som när jag va i göteborg. =)
Skönt att bli lite ompysslad med! =D

Hade ju inhandat massa mat som jag skulle ha dom kommande veckorna men det fick bli storkok idag så att det inte ska bli dåligt, grönsakssoppa blev det. Jag måste skryta lite och säga att jag är grym på att göra grönsakssoppa! Det är min grej asså! =)
Nu väntar jag på att den ska svalna så jag kan frysa in den.

Funderar på att gå och tina dom sista kanelbullarna så att det blir lite plats på min hylla i frysen! ;)

Pusseluss!

Om

Min profilbild

Cicci

Cecilia heter jag och jag bor i Göteborg. I min blogg får ni följa mig i min vardag, när jag är bitter på att tågen inte går som de ska, när jag pysslar hemma och när jag röjer i köket. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela