Ciccililia

Önskelista!

Publicerad 2011-11-30 18:23:42 i Allmänt,

Idag är det sista november och imon börjar nedräkningen på riktigt! Inte bara till min examen utan till julafton! =D
Jag tycker inte bara det är kul att ge bort presenter, jag är dessutom BARNSLIGT förtjust i att få dem! Och jag har definitivt inte vuxit i från att ju större de är desto bättre!

Pratade med mormor tidigare idag och hon frågade vad jag önskade mig. Har ju faktiskt funderat en hel del på det men jag kunde inte komma på nånting... Men nu har jag tagit mig en ordentlig funderare och kommit fram till en bra liten lista... Tyvärr känns det som vissa av mina önskeklappar ligger lite väl högt på prislistan men det är ju trots allt bara önskningar! =)


Har stängt av...

Publicerad 2011-11-28 23:00:00 i Allmänt,

Ja, jag har faktikst gjort det lite... Vet inte om det beror på att jag börjat räkna dagarna det är kvar tills jag är klar med skolan (det är 47 dagar för er som inte orkar räkna) eller om det beror på att det är så mörk när man kommer hem från skolan.
Dessutom har det blivit väldigt stressigt med alla inlämningsdatum och seminarier att hålla reda på samtidigt som man ska få ihop grupparbeten och individuella uppgifter.

Fast än så länge är det ingen panik.

Det slog mig även idag att jag snart måste gå ner i källaren och släpa upp mina lådor och sen bege mig till Clas Olsson och köpa fler flyttkartonger. Det blev så verkligt då på något sätt. Jag ska faktiskt flytta hem snart!

Var på Maxi och handlade tidigare idag och deras julavdelning är skitstor! Skulle ju inte ha nåt där men va tvungen att gå ett varv iaf bara för att det va så mysigt och gav en sån härlig julkänsla.
Saknade ett "riktigt" hem då. Ett hem som jag får inreda och julpynta, där jag kan mysa runt i min OnePiece.

Känns ju inte direkt som det är värt att julpynta här i mitt lilla pytterum... Är ju liksom ändå inte här på julen.

Köpte ett paket dadlar och lite clementiner, det fick fungera som substitut. Kan säga att dadlarna gjorde sitt iaf. Efter fem stycken ligger jag här i sängen och har den där svaga illamåendekänslan man brukar få på julaftonskvällen när man först proppat i sig julmat under dagen och sen av ren tristess för att man inte har något mer att se fram emot efter att man öppnat julklapparna trycker i sig allt julgodis man kan komma åt!

Åh, jag längtar till julafton!

Drog till Salshult!

Publicerad 2011-11-26 17:21:47 i Allmänt,

Fick ett litet infall i torsdags och kom på att jag inte varit i Salshult på ett tag så jag ringde upp pappa och sa att jag tänkte komma och bokade en biljett med en gång.

Efter lite plugg på bibblan på förmiddan hoppade jag på tåget och kom hit vid typ halv fem. Vi åt jättegoda älgrullader som Åse gjort och sen åkte vi till den lokala puben fyra km bort i Stenberga. Himla mysig pub som har öppet en fredag i månaden och som på sommaren är ett café.

Idag har jag bara tagit det lugnt, kollat på film och hängt med pappa. Och framför allt andats lantluft! Välbehövligt! Jag sover aldrig så gott som jag sover här och efter tre veckor med sömnproblem va det precis vad jag behövde!

Nu håller pappa på att laga bruna bönor och fläsk, efter det ska vi spela lite spel och sen kolla på Så mycket bättre! =)
Myshelg på hög nivå!


Trevlig lördag allihop!

Absolut ingenting!

Publicerad 2011-11-23 16:31:11 i Allmänt,

Det är precis vad jag har gjort idag! Och jag tänker fortsätta med det tills det är dags att sova!

Fast det är inte riktigt sant. Jag startade dagen klockan sju med att tvätta, sen har jag skrivit rent en grej till skolan och därefter kollat ett avsnitt Veckans mord, ett avsnitt Sommarpratarna och efter det två filmer.

Fast man kanske kan räkna det som ingenting...

Sökte två jobb igår... Just nu känns det jävligt segt. Jag har inte hört från nåt ställe jag sökt och jag börjar bli lite stressad. Man blir ju helt nojjig när man hör alla klasskompisar som berättar om sina jobb dom fått. Vet flera stycken som börjar redan på måndagen efter examen...

Jag kanske är för kräsen som inte söker handläggartjänster men det är ju inte det jag vill göra och jag är nästan säker på att jag skulle vara rätt crapy på det. Jag är för snäll och har beslutsångest... =S

Det är därför jag behöver dagar som denna! Bara ligga i min säng och skita i allt som händer utanför mina fyra väggar. Jävligt skönt är det!

Nu ska jag leta rätt på en film till innan det är dags att käka lite... Ha det gött!

Tjejhelg!

Publicerad 2011-11-18 10:56:27 i Allmänt,

Nu sitter jag och väntar på att min klasskompis Louise ska komma och plocka upp mig. Vi ska söderut, närmare bestämt till Malmö!

Hon ska vidare till Tyskland men är snäll och släpper av mig hos min älskade syster. =) Vi ska ha en mysdag tillsammans innan striderna börjar på lördag.
Då ska nämligen tjejerna i pappafamiljen drabba samman! Storasystrar mot småsystrar! Det kommer bli en kamp till döden! Men jag känner mig segerviss, vi storasystrar kommer ta det! =)

På kvällen ska vi hem till Ylva och Janne och äta middag och dricka lite gott. Jag och Emma har hand om efterrätten. Vi har inte bestämt vad det ska bli en men jag älskar att göra efterrätter så det ska bli himla kul. Det får inte bli för dyrt dock, har nallat för mycket på sparkontot det senaste.... =S


Ha en trevlig helg!

Dagens ris!

Publicerad 2011-11-17 17:07:20 i Allmänt,

Går till den tokfulla tjejen som väckte (och skrämde livet ur) mig genom att knacka på mitt fönster halv två, HALV TVÅ, inatt!
Först var jag ju helt förvirrad som man är när man är nyvaken, sen blev jag rädd och efter det orolig. Jag var ju inte så dum att jag tänkt dra upp persiennerna iaf så jag gick ut i köket och öppnade balkongdörren där.

Ser då en tjej som jag aldrig sett innan stå och knacka som en galning på mitt fönster. När hon märker att jag öppnat frågar hon om det är jag som bor här. Ja svarar jag och hon fortsätter med en svamlande förklaring om att hon skulle in till sina kompisar i huset men att dörren var låst.

Jag är vid det här laget skitförbannad och säger att detta inte är ok men att hon kan få gå igenom till trapphuset.
Då har människan mage att stanna till i köket och fråga om Moa och Rickard bor här, jag svarar nej och frågar om hon kan gå nu men hon bara fortsätter och frågar om jag vet vart dom bor.
Jag fick nästan knuffa ut henne till dörren.
Väl där fumlar hon med låset och jag har god lust att knuffa undan henne öppna dörren och sparka ut henne. Men just när jag tänker sätta tanke i handlig lyckas hon öppna dörren och gå ut.

Hon ska väl ha en liten eloge för att hon lyckades ta sig upp på balkongen, som ändå är högre upp än 1,5 meter på det lägsta stället utan att ramla och slå ihjäl sig.



Fast jag antar att en stor mängd alkohol kombinerat med desperation och väldigt lite konsekvenstänk kan få en att klara vad som helst!

Vinden har vänt...

Publicerad 2011-11-14 22:00:41 i Allmänt,

Har haft en bajsdag idag... Har inte sovit ordentligt på typ en vecka och igår kunde jag inte somna heller... Sista gången jag tittade på klockan var den tio över tre...
Sov till halv elva i morse då jag blev väckt av telefonen, hade säkert kunnat sova längre...

Kom aldrig riktigt igång med dagen utan har bara legat i sängen typ... Har sökt två jobb och kom ut på en timmes promenad så dagen har inte varit helt bortkastad...


Såg iaf nu att jag fått VG på examinationsrapporten vilket jag absolut inte var beredd på! Var säker på att jag skulle få komplettera! Så himla glad! Denna dagen var inte helt bajsbrun när allt kommer omkring! =D


Nu ska jag lägga mig och läsa och hoppas att jag blir trött fort så jag kommer upp tidigt imon. Då väntar träning, lunchdejt med Jessica och plugg.


Har jag föresten sagt att nedräkningen har börjat???
Idag är det bara nio veckor kvar tills jag är färdig socionom! Hur galet är inte det????

Söndag

Publicerad 2011-11-13 12:38:17 i Allmänt,

Idag blir det en riktig slappsöndag! Helgen med mina tösabitar har varit lugn, ganska intensiv och sömnlös men framförallt jättetrevlig! Det finns få saker som kan slå en tjejhelg. :)

Nu har jag vinkat av dom och ligger i sängen och ska se veckans avsnitt av Så mycket bättre.

Idag är ingen vanlig dag!

Publicerad 2011-11-11 09:30:36 i Allmänt,

Nej för idag är det fredag och inte vilken fredag som helst utan fredagen då mina älskade tjejer kommer hit!!!! Åh, jag är så glad!

Dessutom vaknade jag utvilad vid sju och har nu vid halv tio redan hunnit tvätta och plugga lite. =) Nu väntar städning, lunch, en tur på stan och träning innan det är dags för tjejhäng. En fullspäckad dag med andra ord.

Idag är också den 11/11 vilket betyder två saker:
Jag och Per firar fyra år ihop! <3

och idag vid tio ska farmor, pappa och min faster Marie jordsätta farfars urna. <3


En speciell dag på många sätt med andra ord. =)

Invaderad!

Publicerad 2011-11-03 21:54:24 i Allmänt,

Jag har blivit invaderad av massvis med bananflugor i mitt badrum! SÅ JÄVLA ÄCKLIGT! Fattar inte vad dom kommer ifrån!
Först misstänkte jag att det var för att Emma sputat nosoil på spegeln för ett tag sen och eftersom det är olja gick det inte bort ordentligt. Men efter att ha gjort rent spegeln så var dom fortfarande kvar.

Då kom jag och tänka på att det var dags att rensa avloppet i handfatet och att det kanske var det som gjorde att jag fått besök men icke! Har skrubbat bpde handfat och toa men flugorna stannade kvar...

Har nu tvättat spegeln en gång till, denna gång med klorin. Har dessutom tagit ett shotglas med vinäger och diskmedel som inte gjorde någon nytta i köket och ställt på handfatet. Det ligger ett tiotal och skvalpar på botten nu men det är minst det dubbla kvar som flyger runt i badrummet! Som sagt: ÄCKLIGT!!!

Inte kul när Per kommer hit imon... Får hoppas att mina sista insatser gjorde susen och att alla flugor tagit sig ett vinägerbad under natten... =S

Om någon har några bra tips på hur man blir av med dom och vad det kan vara är det mer än välkommet! (Ja, jag har tagit ut soporna!)

Känner mig nästan lite desperat här!

Att komma till insikt...

Publicerad 2011-11-02 13:14:26 i Allmänt,

Jag anser mig vara en modern och självständig kvinna som klarar mig helt själv utan en man och som tycker att patriarkatet är en skål med skit! Ja, allt det där ni vet...

Men dagar som denna önskar jag mig långt tillbaka i tiden. Jag önskar mig tillbaka till 50-talet då jag antagligen skulle vara en hemmafru som donade i köket och städade hela huset varje dag för att det skulle vara fint tills min älskade man kom hem.
Efter att vi ätit våran middag, som självklart stod på bordet när han steg över tröskeln efter en lång dag på jobbet, skulle jag berätta för honom att det var stopp i handfatet i badrummet och han skulle utan att tveka säga att det skulle han ta tag i så fort som möjligt. För en kvinna kan inte rensa ett avlopp!

Suck... Nu lever vi ju på 2000-talet och jag är ingen hemmafru och jag lever dessutom inte ihop med en karl här i Kalmar. Och hade jag sagt till Per att han måste rensa avloppet hade han tittat på mig och frågat varför jag inte kunde göra det.

Så nu får jag ta tag i allt det äckliga själv och samtidigt som jag sitter där under handfatet och ska jag tänka på hur bra vi kvinnor i dagens samhälle faktiskt har det. Vi har ju iaf nästan lika bra löner som män!

Nu är den inne....

Publicerad 2011-11-01 22:06:54 i Allmänt,

Tidigare idag skickade jag in examinationsrapporten och jag känner mig sjukt fri! Så jävla gött! Har inte gjort många knop sen jag kom hem från bibblan.
Jag och Malin var och handlade, sen lagade jag mat och efter det har jag legat i sängen och kollat massa olika program på svtplay....


Imon ska jag ta sovmorgon och sen ta tag i resväskan som ligger mitt på golvet och har gjort det sen i söndags.... Det är på tiden kan man säga....

På bibblan...

Publicerad 2011-11-01 08:56:37 i Allmänt,

Jag borde verkligen ha pluggat igår och jag borde verkligen plugga nu istället för att blogga meeeeen nej... Det tar emot alldeles för mycket... :S Rapporten ska vara inne idag vid två och jag känner mig lååååångt ifrån klar... Suck! Jag har bara mig själv att skylla, jag vet! MEN, det finns ju så mycket annat kul att göra istället för att plugga....

Igår jobbade jag igen för första gången på nästan en månad. Det va kul att få göra nåt annat. Jag kommer verkligen sakna jobbet när jag flyttar tillbaka till Göteborg...

I lördags va jag och Per ute och käkade med Dennis, Jennifer, Johan och hans tjej Lisa. Himla trevligt va det. Blev lite drinkar på det med. Mums mums! =)

Men nu är jag som sagt tillbaka i Kalmar och måste ta tag i det sista nu. Asså, det är ju inte långt kvar av min utbildning och jag känner att jag måste bita ihop nu. Motivationen är på minus... =S


Lite rörigt och konstigt inlägg det här men det är allt ni får just nu för jag måste ju som sagt plugga....

Om

Min profilbild

Cicci

Cecilia heter jag och jag bor i Göteborg. I min blogg får ni följa mig i min vardag, när jag är bitter på att tågen inte går som de ska, när jag pysslar hemma och när jag röjer i köket. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela