Ciccililia

Så mycket förändring!

Publicerad 2011-02-26 13:26:14 i Allmänt,

Ja, idag har det verkligen varit förändringarnas dag! Har varit hos varenda optiker på kvarnholmen och kollat efter ett par nya glasögon. Hittade ett par som jag blev helt kär i, gjorde synundersökning och nu är dom beställda! Wuhu! Det var verkligen på tiden!

Har dessutom bytt foundation idag. Det kan ju tyckas vara en småsak men det är faktiskt riktigt jobbigt. Har haft en från Clinique innan men tydligen är det nåt vajsing med konsistensen så dom har pausat produktionen nu. Det fick bli en från Lancome i stället. Ska testa den idag. Hoppas att den känns lika bra som min förra.

Hämtade ut min ring idag också. Blev så glad när jag såg den att jag satte den direkt på fingret, betalade och gick hem. Men nu när jag tittat närmare på den ser jag att han bara har polerat den och inte förgyllt den som jag trodde att han skulle göra. Så nu ser den lite mer gul ut än vit... =S Är inte helt nöjd men är SÅÅÅ trött på alla problem och turer som har vart kring den här ringen! Nu får det vara så här tills per och jag har kommit fram till hur vi ska göra med den. Älskar ju den men det ska inte behöva vara sähär mycket problem med en ring! Jaja, det löser sig väl....

Ikväll ska jag på inflyttninsfest hos Maria. Hon har flyttat till en lägenhet på Ängö, ska bli himla kul att se hur hon bor. =)

Trevlig helg på er! =)

Kärlek...

Publicerad 2011-02-24 22:37:22 i Allmänt,



Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light

Det där med humöret...

Publicerad 2011-02-23 21:56:18 i Allmänt,

Har för mycket i mitt huvud just nu... Det påverkar humöret en hel del och jag kan tyvärr inte kontrollera det utan blir en jävligt elak person... Dessvärre är det bara ett fåtal som råkar ut för mig när jag e sån här eftersom jag försöker hålla mig undan...
Dessa fåtal var idag bara stackars Per som fick sig en rejäl känga som han inte förtjänade... Som tur va är han världens bästa och förstår mig precis...
Tack för att du finns!

Dagen har sett ut typ såhär: frukost, plugg, lunch, plugg, fixa inför årsmötet, plugg, middag, årsmöte på sjukan, möla i mig en hel påse pop corn och tycka synd om mig själv!

Så kul har jag haft det!
Morgondagen kommer bestå av plugg, ska väl se om det inte går att klämma in ett träningspass eller nåt. Måste komma igång igen. Har jag tur kanske jag kan få ut lite av mitt dåliga humör den vägen istället...



Kanske ska ha en sån här om halsen??

Tisdag

Publicerad 2011-02-22 15:54:37 i Allmänt,

Idag har jag vart på en så sjukt tråkig föreläsning så jag trodde att jag skulle somna! Forskning och etik hette den och det va minsann lätt att luras av namnet och tro att det skulle bli roligt och intressant! För lurad var precis vad jag blev! Sist vi hade etik var det jättekul och intressant men nu ville jag bara tillbaka till sängen!
Tänk att så mycket hänger på föreläsaren, för hon var inte heller den mest uppryckande och livligaste personen i världen... Jaja, nu är det gjort, även om det va som att dra av ett plåster långsamt...

Efter föreläsningen, som självklart inte slutade tidigare, satt jag på expen och förberedde lite inför styrelsemötet idag. Det är mitt sista styrlesemöte som ordförande i Humanus. Känns faktiskt bara skönt! Efter 2,5 år har jag verkligen gjort mitt!

Efter styrelsemötet har Linnéstudenterna årsmöte och sen är det bara att gå raka vägen hem och plugga. Har pluggat lite nu på förmiddan men att transkribera en intervju tar tid och jag e inte ens halvvägs än... =(

Hittade min kamera som jag inte använt på evigheter idag! Va glad man blir! Inte för att jag hittade kameran för den har jag inte direkt saknat men för att jag fick se dom fina (och mindre fina) bilderna som va på. Nu var det bara 14 stycken men iaf! =D
De flesta va på när mamma var här och hälsade på. Kul! Det va en mysig helg.

   
Världens bästa mamma, mamma och jag, och utsikten mot Kalmarsundsparken.


Hittade även denna bild på mig och Sandra när vi toastade Gemenskapssittningen men tema Länder. En Söt fröken Sverige och en, ja vad ska man säga, over-the-top Miss USA! Haha!

Storstädat!

Publicerad 2011-02-20 19:30:25 i Allmänt,

Det blev äntligen en städsöndag! Dammråttorna har fått härja fritt i mitt rum ett bra tag nu så det var verkligen på tiden. Nu ska jag bara ha i nya lakan i sängen sen är jag helt klar! Himla gött!

Har tänt ljus i hela rummet så mysfaktorn är på topp! =D

Pratade med mamma en stund förut. Fattar inte vad det är med mammor men jag blir alltid så lugn efter att jag pratat med henne (med vissa undantag då:P). Antar att dom har det där lilla extra eller nåt.
Längtar hem som tusan nu iaf. Det är så mycket som lockar! Men som sagt, vid den här tiden nästa år bor jag i Göteborg på heltid! Fan va jag längtar!

Nej nu ska jag återgå till rummet och lakanen. =)

Fredagsmys

Publicerad 2011-02-18 17:40:31 i Allmänt,

Har vart en halvproduktiv dag idag... Träffade Jessica på bibblan vid elva och satt la där till typ halv två- två sen åkte jag hem för att käka lite sen lunch och sen plugga lite till.
Det gick inte så bra som jag hade hoppats på... Skulle BARA se ett avsnitt av The big bang theory medans jag käkade men så upptäckte jag att det kommit ut ett nytt avsnitt av Glee som jag var tvungen att se och sen va det kört! Ooops! Jaja, det kommer fler dagar och än så länge har vi ju gooooott om tid på oss! :P

Ikväll blir det tacos och Let's Dance här hemma på Tullen. Fredagsmys helt enkelt. Gött!

Ha en trevlig kväll allihop! =)

...

Publicerad 2011-02-17 23:30:44 i Allmänt,

Your love is ultra magnetic and it's taking over, this is hardcore...



En underbar sommarkväll i Berlin för några år sen.

Pluuuuuuugg...

Publicerad 2011-02-16 22:07:30 i Allmänt,

Transkribering... Fy faan! Det är allt jag har att säga... Och vi som sagt att vi ska ha intervjuer i våran uppsats... Suck! Jaja, har man inget bättre för sig så!

Idag var det jobb mellan 8-12.30 sen direkt iväg till bibblan för att träffa gruppen och skriva klart observationsuppgiften. Va hemma vid fem, trött och jävlig som man brukar bli efter en eftermidda på bibblan. Har vart på sjukt dåligt humör i två dagar nu... Inte bra. Antar att verkligheten hann i kapp mig och gav mig en ordentlig käftsmäll! Jävla verklighet!

Förutom transkribering har jag ägnat kvället åt att kolla lägenhetsutbudet i Gbg. En liten hobby jag brukar ägna mig åt ibland och sitta och drömma mig bort till bättre och rikare tider (för min del då asså), när jag har råd att köpa mig en stor och luftig etagelägenhet i ett av Landshövdingehusen i Bagaregården. Och inte i nåt av husen som ligger nära motorvägen eller nära redbergsplatsen utan i något av dem som ligger mitt i så att man får det lugnt och skönt!
Men visst, drömma kan man ju alltid. Det kommer ta många år innan jag har råd att köpa en lägenhet där, oavsett storlek... =(

Imon är det skola hela dagen som gäller. Och uppsatssondering. Vi ska alltså berätta vad vi har tänkt att skriva om och hur vi ska gå till väga och så... Ska bli ganska kul att höra vad dom andra har för ideer, själv vet jag inte om jag har nån väldans lust att gå upp och berätta om våran ide.
Vi har liksom ett ämne men vi har inte direkt avgränsat det. Men vi har ju hela lunchen på oss att snacka ihop oss så det ska nog inte bli nåt problem. Typ...



På den här gården i Bagaregården hade man inte haft något emot att bo...

Ta tag i sitt liv...

Publicerad 2011-02-15 21:12:42 i Allmänt,

Ja, det är ju just det som jag måste börja göra känns det som... Har ju legat däckad i en vecka och haft lite semester från verkligheten och det blir lätt att man fortsätter i det spåret när man kommer tillbaka så att säga...
Har så mycket "borden" i mitt huvud nu att jag får sån ångest och överväger att krypa ner under täcket en vecka till...

Blir oerhört dyster av det här... Blir oerhört dyster över att jag använder det sjukt gubbiga ordet oerhört! Suck! Jag blir galen på mig själv!

Jaja, imon ska jag iaf jobba mellan 8-14.30 och sen är det grupparbete som gäller, ifall dom inte hinner klart. Jag ska försöka komma ifrån tidigare men det är inte säkert...

Detta blev inte ett så muntert inlägg kanske men kan ju lugna alla med att säga att jag faktiskt ska gå och lägga mig nu så det är ingen risk att någon stöter in i mig och mitt humör!

God natt!

Sovmorgon...

Publicerad 2011-02-15 11:07:03 i Allmänt,

Tog en ofrvillig men väldigt skön sovmorgon idag. Skulle gått upp vid åtta men stängde tydligen av larmet i sömnen. Sov till halv elva istället. SKÖNT!

På schemat idag står det föreläsning och grupparbete. Inte så väldans ansträngande. Särskilt inte gruppuppgiften. Vi ska göra en observation på en avgränsad offentlig plats och ska sätta oss på ett café. Som sagt, inte särskillt jobbigt...

Nu är det dags att hoppa in i duschen och ta tag i dagen.

Kram på er!

Syndat! (No, she didn't!!!)

Publicerad 2011-02-14 22:34:04 i Allmänt,

Dumma alla hjärtans dag som ger mig ursäkter och anledningar till varför jag kan äta godis!!! Grrr...
Ok, jag var fullt medveten om att det inte var ett dugg synd om mig för att jag satt ensam en dag som denna men det spelar ju ingen roll! Det är full möjligt att använda det som ursäkt iaf!
Det blev iaf en liten vända till brödernas och en liten godispåse! (Buuuuu)

Men jag har ju ändå gått ner sammanlagt fem kilo nu efter att jag gick ner tre när jag va sjuk så jag har ju kommit halvvägs till mitt mål så jag kan ju unna mig lite.

SER NI?!?!?! Undanflykter, ursäkter och bortförklaringar! Så ska man INTE tänka! Dumma cicci! :P


Nä men ärligt talat va det typ det godaste jag ätit på över en vecka och det va så lätt värt det! Efter att ha haft helt blockerade smaklökar så va det så jävla niiiiiiice!

NU en rejäl tandbortsning, har nämligen fått för mig att en av mina tänder håller på att dö! I'll keep you posted on that!

Btw, Big Love är en grymt bra serie! Har bara sett fyra avsnitt på första säsongen men so far so good!



Godnatt!

Alla hjärtans dag!

Publicerad 2011-02-14 20:21:24 i Allmänt,

Jupp, idag är det Valentins dag och då ska man vara extra kärleksfull. Eller?

Jag och Per har firat alla hjärtans dag en gång med returangbesök och så... Det va la mysigt men det känns ändå som att denna dagen är lite väl överskattad.

Har idag vart i skolan och på föreläsning med Ulf Drugge. Det blev en historielektion i socialhistoria. Inte det roligaste ämnet vi har men ändå intressant.
Tyckte han ägnade lite mycket tid åt hitorien och inte tillräckligt på dokumentanalysen som jag tyckte var intreassantast... Jaja, får väl LÄSA mig till det då... :P

När jag kom hem efter lite grupparbete satte jag igång att kolla in lite olika behandlingshem och ringde runt till några och kollade om de behövde semestervikarier. Fick napp på ett ställe som tyckte att min erfarenhet lät intressant. Tyvärr visste hon inte om dom skulle behöva några vikarier men hon skulle veta i mars...
Satta iaf igång med att uppdatera CV och skriva personligt brev. Per fick hjälpa till med. Vet inte vad jag skulle gjort utan Per. Han e så grym på att förmedla det jag vill säga på ett snyggt och bra sätt.

Så nu har jag iaf skickat min första jobbansökan för i år. Spännande! Imon ska jag fortsätta kolla runt och se om jag hittar fler ställen. Annars är det väl bara att fortsätta söka på gruppboenden och så...
Funderar på att ringa till socialkontoret också och se om dom behöver några vikarier. Fast jag vet inte om det är det jag vill jobba med men kanske värt att testa på en sommar... Hmm... Får se hur jag gör...


Nu ska jag ta mig en liten kvällsmacka! =)


Bjuder på ett hjärta iaf, det är ju trots allt den dagen!

Ansiktsmaskar...

Publicerad 2011-02-13 21:36:32 i Allmänt,

Tänkte förbereda mig inför den nya veckan med att fräscha till mig lite med en asiktsmask till Wallanderfilmen. Kände att jag behövde nåt som fick mig att känna mig lite snygg nu efter en vecka i sängen och typ mjukisbyxor, utan smink och fixat hår.
Jag vet att det låter skitlöjligt men det är ändå skönt att få känna sig fin ibland.

Har fortfarande snuva och hosta kvar men nu orkar jag inte vara sjuk längre. Imon är det dags att ta tag i livet igen och plugget också för den delen.
Har grupparbete och uppsatsplan som ska in om några veckor och det är ju inget som skriver sig själv.

Just därför känns det bra att powerboosta sig själv lite. På tal om det är det dags att ta av masken nu.


Power up!

Fjååårtis!

Publicerad 2011-02-13 20:14:45 i Allmänt,

Plockade fram den gamla fjortisen i mig och tittade på Mean Girls 2 idag. Det var 96 minuter av mitt liv jag aldrig kommer få tillbaka om man säger så! Den va inte ens i närheten av den första filmen som jag faktikst måste erkänna att jag ÄLSKAR! Det enda som va likt orginalet var att dom populära tjejerna kallade sig The Plastics och rektorn spelades av samma snubbe...
Men det var ett bra sätt att fördriva tiden när man inte vill ta tag i verkligheten och göra iordning rummet och förbereda sig för kommande vecka...

 
Inte alls lika bra som den första.

Oj, det blev mycket filmsnack här i bloggen nu... På tal om nåt helt annat, är det nån mer än jag som stör mig nåt så fruktansvärt på head&shoulders nya schampooreklam?!
Henrik Lundqvist ska föreställa nån slags talesperson som ska vara lite naturlig i sin vardag och bla bla bla... Jag tycker han låter helt hjärndöd!
Ja nu fick jag det of my chest också... :P

Nu ska jag fortsätta kolla på Solsidan. Slänga mamma! Där gick du över gränsen!!! Hahaha!

Ny design! =D

Publicerad 2011-02-12 15:43:21 i Allmänt,

Blev inspirerad av Malin och hennes nya, våriga design och körde en liten härmis och ändrade min design jag med! =)
Hittade denna härliga varma design och bestämde mig för att slå till med en gång! =D
Den känns nästan lite somrig.

Så tack Brallis för inspirationen! Jag behövde det! =)

Lördag

Publicerad 2011-02-12 14:29:57 i Allmänt,

Idag vågade jag mig ut en sväng till Pressbyrån vid stationen. I sällskap med Malin. Det var skönt att komma ut en sväng. Det var inte alls lika kallt som det var igår och solen lyste faktiskt värmande. Hämtade ut ett paket från HM. Ett par joggingbyxor, en sporttop, två kjolar och en vårjacka. =) Så nu är det bara för solen att fortsätta lysa och se till att våren kommer fort! Har ju massa nytt jag vill testa! =) Som mina fina Converse jag fick av Per som jag tjatat om tidigare.

Trots att det var härligt att komma ut var det inte lika lätt att gå som vanligt. Det märks att man varit sjuk och att det suttit i lungorna. Blev andfådd och trött efter bara några steg. Inte bra. Men det är ju bara att hoppa upp i sadeln igen och fortsätta gå antar jag. Tillslut kommer väl flåset illbaka utan att man märker det. =)

Idag har jag inte mycket planerat. Ska kolla in På Spåret som jag missade igår i förmån för Lets Dance och sen ska jag hänga ute i soffan med Mallan och kolla på Melodifestivalen. Med andra ord en lugn lördag.



Dom här snyggingarna längtar jag efter att få ha på mig! =)

Första dagen...

Publicerad 2011-02-11 20:19:20 i Allmänt,

Idag var första dagen jag vaknade utan att ha feber, idag var också första dagen jag kände att jag hade tillräckligt med energi för att ta mig längre än mellan sängen och toan eller sängen och köket.
Idag var första dagen som jag cyklade till skolan sen snön kom förra året!

Idag var INTE första dagen jag gick hem från skolan i SNÖSTORM!

Jag som var så glad för att jag äntligen fått lite vårkänslor! Jag såg asfalten, det va inte så mycket is kvar! Och Å, vilken frihetskänla det var att få cykla igen! Om det inte varit för att jag hostade och snurvlade som en tok och inte kunde cykla för fort utan att rikera att bryta ihop så hade det varit en perfekt start på dagen och våren!
Jag som hade längtat så! Men lyckan var kort...

Jaja, vi bor ju i Sverige och man ska ju inet hoppas på för mycket nu i februari...

Anledningen till att jag bröt mitt säng-liggar-marathon var för att vi hade i Humanus hade inför-årsmötet-dag och det mesta blev klart vilket känns väldigt bra.

Det som inte känns lika bra är att jag nog inte skulle ansträngt mig så mycket innan jag blivit lite bättre, börjar känna febern komma krypande igen och snuvan verkar aldrig vilja ge med sig!


Nej, nu ska jag sluta klaga och vara positiv istället!
En timme Let's Dance och sen lite sömn borde göra susen för min hälsa och min fredagkväll! ;)


Avslutar med en härlig sommarbild på väldens finaste syster! Denna bild får mig alltid att le! =D

Älskar dig! <3 (Önskar att jag också kunde vara i Gbg och ha myskväll med dig och mamma nu...)

Däckad!

Publicerad 2011-02-09 11:58:48 i Allmänt,

Att låtsas att jag bara va snuvig funkade inte denna gången... =(

När jag kom hem från Växjö mådde jag verkligen skit och på natten gick min feber upp igen och jag hostade som en galning! Va tvungen att sjukanmäla mig på jobbet och missade både föreläsningen och uppsatsplaneringen. Sån jävla skit asså!
Hatar att vara sjuk!

Det är tur att man har så fina vänner som ställer upp fär en. Malin gick till apoteket och köpte lite nässpray å så så nu kommer jag säkert överleva denna natten med.
Hon bjöd även på en braig hostmedicin med morfin i så jag somnade gott!

Det är sånt slöseri med tid att vara sjuk! Det känns som hela denna veckan har vart helt onödig! Jag har ju bara legat i sängen och sovit typ!

Nu har jag fått gnälla av mig lite, jag hoppas att även det hjälper.... Just nu känns det som om jag aldrig kommer bli frisk... =(

Måndag

Publicerad 2011-02-07 14:49:24 i Allmänt,

Helgen har varit grymt kul men resulterade tyvärr i en rejäl förkylning som satt sig i halsen. Låg och tyckte väldigt synd om mig själv hela sändagen men nu får det vara slut med det!

Har städat korridoren och vid fyra går bilen mot Växjö och prefektmöte. Mitt sista ever! Som student iaf. :P
Känner att jag måste dit och palla att ligga hemma i flera dagar, det går ju inte! Dessutom har jag föreläsning och jobb imon och uppsatsplanering med Jessica på onsdag! Vem har tid att va sjuk?

Därför är det bara att dricka massa te, knapra Ipren och låtsas som man bara är lite snuvig! =)
Det har funkat förr!

Nu ska jag samla mina krafter och läsa lite innan det är dags att möta upp Sandra.

Ha en trevlig måndag! =)

Lördag

Publicerad 2011-02-05 13:09:03 i Allmänt,

Ja, tro det eller ej så blev det mer jobb. I torsdags när jag skulle jobba till 22 så kom det en akutplacering och dom undrade om jag kunde stanna kvar och vara vaken natt. Klart jag kunde. Gick hem och hämtade lite skolgrejer och en bok och så var den natten gjord!

Var iaf sjukt trött igår och bestämde mig att ta det lugnt och vara nykter och gå hem när sittningen slutade. Det gick ju sådär... Var hemma vid typ två... =S Men jag hade kul och det är ju huvudsaken!

Upplevde dock en fruktansvärd sak som jag, Rille och Mimmi döpte till dancerape!
Jag hade vart på toa och på vägen tillbaka råkade jag stöta ihop med en sjuuukt stor tjej! Inte så att hon var tjock eller så utan väldigt lång och välpropotionerlig (stavas det så?!). A iaf, jag berom ursäkt och den här tjejen reagerar med att ta tag i mig och slita ut mig på golvet och börja bugga hysteriskt våldsamt med mig!
Fick mig dessutom några riktigt ordentliga daskar på röven! Hua!
Kom tillbaka till Rille och Mimmi helt skakis!
Detta hände ytterligare en gång men då var jag mera beredd så då var det inte lika farligt men JÖSSES vilken stark brud! Hahaha!

Idag ska jag slappa och njuta av att jag är ledig och ikväll ska vi fira Sandra som fyllt 25 och käka middag på Table20. Myspys! Kvällen ska avslutas på sjukan så jag får väl se hur sent det blir idag. Ska nog inte bestämma nån tid för hemgång, kan ju ändå inte hålla den...


Nu ska jag titta ikapp mig på programmen jag missade igår kväll! ;P

Trevlig lördag på er!

Plugg, jobb, plugg, jobb...

Publicerad 2011-02-03 12:44:13 i Allmänt,

Ja, det blir inte mycket annat gjort nu för tiden. Hade jag velat hade jag nog kunnat jobba heltid så mycket tider finns det!
Kan ju dessutom meddela att jag sov som en stock inatt! Det trodde jag inte att jag skulle göra med tanke på min tidigare natt där men det gick ju hur bra som helst! Spöken?! Ptsh!

Imorse stressande jag från jobbet till bibblan för att ha föreläsning i infosök. Det blev lyckat då jag har hittat flera artiklar som kan vara användbara till våran c-uppsats. Känns skitbra! =)

Nu ska jag försöka ta det lite lugnt ett tag innan det är dags att gå tillbaka till jobbet igen och jobba 15.30-22 och innan dess ska jag hämta mina boots jag lämnat in på lagning. =)

Fick ett panikartat sms från Malin igår där hon berättade att Olivia trodde att vi fått mögel i ventilationen, jag tror dock att det är ett falsklarm. Det är säkert bara damm. Men det återstår att se.

Imon har vi tacksittning för faddrarna, ska bli kul och på lördag är det födelsedagsmiddag för Sandra. Jag ska med andra ord vara ledig i helgen! ;P

Snabb-bloggar!

Publicerad 2011-02-02 12:05:44 i Allmänt,

Tänkte passa på att skriva ett snabbt inlägg innan det är dags för mig att bege mig mot jobbet. =)

Har spenderat morgonen i skolan och framför datorn med det otroligt roliga statistikprogrammet SPSS. SUCK! Det är SÅÅÅÅÅ tråkigt!

Men tiden gick snabbt och nu är det äntligen över! =)

Igår blev det lite shopping för min del, skulle BARA lämna in mina skor och se om jag hittade ett par jeans. Det slutade med att hittade två par jeans, ett par leggings och en tröja. Allt under 600! Älskar rean!

Nu längtar jag bara till att våren ska komma på riktigt och att all snö ska försvinna. Tänk att man kan bli så glad bara av att se lite asfalt genom allt snö- och isslask!

Nej, nu ska jag ta tag i disken innan jag ska gå!

Vi hörs imon!

Om

Min profilbild

Cicci

Cecilia heter jag och jag bor i Göteborg. I min blogg får ni följa mig i min vardag, när jag är bitter på att tågen inte går som de ska, när jag pysslar hemma och när jag röjer i köket. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela