Ciccililia

Sömnlös i paradiset...

Publicerad 2012-01-28 19:00:57 i Allmänt,

Ligger här, i en säng, på en av världens vackraste platser och önskar att jag låg i min säng.
Hemma i Sverige. I MIN säng. Inte Pers säng, som nu är våran. Men så är det inte och så kommer det aldrig bli igen heller.
Min säng ligger på en soptipp i Kalmar.


Sömnlösheten, mörkret och framför allt den sjukt irriterande syrsan utanför balkongdörren har gjort mig nostalgiskt och gett mig hemlängtan!

Vill till Tullen! Trodde aldrig att jag skulle säga det, och framförallt inte när jag är i Thailand! Men nu har jag legat och tänkt. Tänkt på det som ska hända sen, när resan är över och verkligheten ska ta över...
Då längtar jag verkligen tillbaka till tryggheten i studentlivet och på tullen.

Äsch, nu får jag sluta gnälla och försöka sova istället. Det är ju mer än två veckor kvar tills verkligheten tar över! :)


Ps. Läste på gp.se att det skulle bli riktigt kallt i Gbg nu i veckan. Lovar att tänka lite extra på er! ;)

Gött balkonghäng!

Publicerad 2012-01-27 15:05:05 i Allmänt,

Här sitter vi och svettas och dricker Chang. Solen har gått ner och det är typ mer än 25 grader!

Man kan säga att vi har det jävligt gött!


Idag tog vi moppen till ett vattenfall uppe i bergen. Vi svettades som fan och när vi kon fram var det bara massa feta, vita turister som skymde sikten för en liten bergsbäck som rann ner för berget!
Ok, vattenfallet var väl inte så litet och omgivningarna var vackra men det va iaf inte så mycket att ha.


Imon ska vi åka upp för den östra kusten och se vad vi hittar för skoj där!

Nu ska vi dricka drinkar på thaiwhiskey!!


Pöss!

Ett litet livstecken...

Publicerad 2012-01-26 18:26:29 i Allmänt,

Nu är klockan tolv på natten och vi ska strax sova efter att ha spenderat en hel dag på en moppe.

Vi bor på den södra delen av ön och åkte hela vägen till den norra, vilket faktiskt inte var så långt som vi trodde. :)

Idag bokade vi hotell på Koh Pangan, som ligger norr om Samui. Vi ska bo i bungalows i djungeln! Spännande!
Fast vi åker inte härifrån förrän på söndag.


Imorgon ska vi ta moppen och hitta nån fin strand som vi kan ligga på hela dagen. :)

Jag behöver väl inte säga att vi har det helt underbart! ;)


Avslutar med en bild på utsikten från vår balkong tagen i skymningen. Tyvärr gör den inte alls verkligheten rättvisa...

Hoppas ni har det bra hemma. :)

Resfeber!!!

Publicerad 2012-01-20 09:34:39 i Allmänt,

Nu är det inte långt kvar tills vi sitter på planet till Thailand! Det känns nästan lite overkligt... Jag har ju inte varit längre bort från Sverige än Cypern så det ska bli spännande. =D

Jag är lite nervös inför flygresan dock. Jag är inte flygrädd men Per är och om han ska sitta och vara nervös kommer jag också vara det. Jag får helt enkelt se till att han tar en öl eller två innan det är dags att gå på planet och hoppas på att han somnar fort! ;)

Jag har ju aldrig haft några problem med att flyga och jag har dessutom den braiga förmågan att kunna somna på de flesta ställen i de obekvämaste ställningarna så jag tror jag kommer klara flygresan galant!

Igår var jag och vaccinerade mig för andra gången. Var där heeeelt själv dessutom! Är väldigt stolt över mig själv som klarade det! Denna gången grät jag inte men jag ska erkänna att jag höll på att svimma! =S
Jag är så mesig! Haha!

Nu är allt uppackat och gardiner och hyllor uppsatta, med hjälp av min snälla mormor och morfar. =) Idag ska jag handla, baka och förbereda inför öppet huset här imon.
Har ingen koll på hur många som kommer! Så typiskt mig! haha! Jag höftar som vanligt!


Btw, vår snälla informationsansvarige Gun, som hjälpte till med avslutningsceremonin, har lagt upp bilder från ceremonin som jag slänger upp så ni får se hur fina vi var förra fredan. =)


Fina klassen


Vi väntar på att få våra betyg och vår kandidatnål


Jag får mina betyg och kramar världens bästa Katarina


Jag håller tal...

Phu!

Publicerad 2012-01-18 12:45:21 i Allmänt,

Har grejat, donat, slängt och stuvat runt grejer i lägenheten i fyra dagar nu och börjar äntligen se ljuset i tunneln!

Att man ska ha så mycket saker asså!

Nu är det lite småplock kvar och sen såklart dammsugning och sånt då...

Det ska bli sååå skönt att bli klar och äntligen börja planera lördagen! :)


Mycket sopor blir det!

Stök....

Publicerad 2012-01-16 06:40:41 i Allmänt,

Vi blev klara med köket igår så nu är det bara resten kvar! Det är sjukt va mycket grejer man har! Och när man ska få rum med allt där det mesta redan finns blir det ju bara ännu mer jobb. Det blir dessutom en jävla massa dubletter!

Vi har två vattenkokare och två smörgåsgrillar. Vill nån ha är det bara att höra av sig! ;)

Sen har vi ju typ en himla massa glas, muggar och tallrikar i olika varianter men det behövs ju så det får vara så så länge. :)

Nej, man kanske skulle ta sig upp ur sängen och börja röja så man slipper gå i en labyrint av lådor och säckar bara för att ta sig mellan två rum!

Sambo!

Publicerad 2012-01-14 21:22:20 i Allmänt,

Nu är jag inflyttad i lägenheten, dock har vi inte fått ordning alla grejer än. Förutom en lampa som vi hängt upp i hallen.

Vi har en fullspäckad dag framför oss imon. =)

Socionom!

Publicerad 2012-01-12 12:35:18 i Allmänt,

Vi fick godkänt på sista uppgiften igår. Jag är fan färdig nu! Det är helt sjukt!

Idag var vi och övade på ceremonin i kyrkan och jag och johanna övade lite på talet vi ska hålla. Det kändes lite overkligt och fortfarande väldigt långt bort när vi satt i kyrkan och lyssnade på Gun som gav oss instruktioner men det är ju för fan imon!!!!

Nu sitter jag och väntar på att vaktmästaren ska komma hit och besiktiga mitt rum och sen vid tre kommer mamma med tåget. =)

Då ska vi gå och handla lite lunch till imon som ska intas efter ceremonin, vi ska ju inte gå ut och käka förrän vid 18.

Och vid 22 kommer Per med tågetoch sen är det typ läggdags.


Jag känner att jag bara babblar nu så jag lägger ner bloggandet för idag. Vi hörs kanske imon och jag hinner och är vid mina sinnens fulla bruk! ;)


Socionomkram!!!!

Sentimental...

Publicerad 2012-01-09 22:16:26 i Allmänt,

...och gråtmild! Så känner jag mig just nu! Jag har ju som sagt packat ihop större delen av mitt liv här i kalmar och om bara några dagar ska jag äntligen bli sambo!
Men just nu har jag så mycket grejer som snurrar i huvudet att jag bara vill lägga mig i fosterställning under sängen och hoppas på att allt löser sig av sig själv!

Tyvärr är det jätte dammigt under min säng och jag måste dessvärre närvara vid opponeringen på onsdag för att få godkänt så jag får helt enkelt bara bita ihop och tänka på att det bara är tre dagar kvar tills både mamma och Per kommer hit och då kommer det säkert kännas mycket bättre! =)


Btw, om någon råkar ha ett jobb för en nyexad socionomstudent över är det bara att hojta!

Packad!

Publicerad 2012-01-09 15:42:19 i Allmänt,

Mitt liv i Kalmar är i stort sett nedpackat och ryms på bara några kvadratmeter... Känns lite konstigt.

Nu är det bara köksgrejerna och kläderna kvar och det tar jag på lördag.

Fatta att det är fyra, FYRA, dagar kvar!!!

Oj oj oj!

Publicerad 2012-01-08 12:16:04 i Allmänt,

Ja, idag är man inte så pigg! Kom hem nån gång mellan fyra och halv fem i morse. Eftersom jag tydligen inte kan sova längre än till nio eller tio så vaknade jag ju självklart då och har varit vaken sen dess.

Glömde ju dessutom mitt mobila bredband i festlokalen så mina planer på att kolla dokumentärer på svtplay i väntan på att övriga festkommitén skulle vakna gick i stöpet!

Tur att man har sin iphone som man kan surfa på. :)

Nog klagat! Kvällen igår va helt underbar! Shit, va kul vi hade och vilket drag det var!
58 socstudenter som alla var glada och på g hörs vill jag lova! :)

Det var mat, vin, skratt, massvis med sång och sjukt mycket dans! Jag har på riktigt dansat sönder mina fötter! Jag märkte det när jag vaknade förut och skulle gå upp ur sängen! Jag kan knappt gå! Haha! Men det är det ju helt klart värt!

Nu väntar den mindre roliga uppgiften att städa festlokalen... Kan slå vad om att det ser ut som ett bombnedslag! Haha!

Dan före dan!

Publicerad 2012-01-06 11:21:52 i Allmänt,

Ja nu har det verkligen dragit ihop sig! Imon smäller det, vår väldigt efterlängtade avslutningsfest går av stapeln! Det känns nästan lite konstigt att det vi har planerat i så många månader snart kommer vara över, bara så där! Men det kommer det ju helt klart vara värt!

58 personer av ca 75 i klassen ska komma så det blir säkert ett riktigt bra drag, sen har ju vi lite överraskningar på gång också! ;P

Idag ska vi inhandla det sista, förbereda bålen, duka och dekorera. Å, jag är så taggad! Det är vi nog allihop i festgruppen!

Åh, det kommer bli så kul! =)

Nu ska jag göra mig iordning, ta reda på när vi ska träffas, sätta min kamera på laddning och komma igång med förberedelsestressen! Yay!

Tillbaka i Kalmar...

Publicerad 2012-01-02 22:28:48 i Allmänt,

Japp, och Sj lyckades som vanligt med konststycket att INTE komma i tid! 50 minuter försenad släpade jag min väska hem till Tullslätten från stationen för sista gången i mitt liv!

Insåg också när jag kom hem att jag hade glömt en massa saker som jag borde tagit med, bland annat min kavaj som jag tänkt ha på avslutningen. SUCK! Tur att Per kan ta med den innan avslutningen iaf.

Känner mig helt fylld med ångset! Ju närmre avslutningen kommer ju mer oviss blir min framtid. Jag gillar det inte kan jag säga! Jag har aldrig varit arbetslös, jag har alltid vetat vad jag ska göra, hur livet ska se ut. Nu är det bara tomt!
Eller det är inte riktigt sant, vet ju att jag kommer bo ihop med Per men det är ju en annan sak...
Paniksökte lite jobb nu innan för att försöka lugna nerverna.

Har också ångest för att jag inte har pluggat ordentligt under juluppehållet... Att det alltid ska finnas massa annat kul att hitta på!
Det kommer bli en heldag på bibblan imon och jag kommer antagligen få skriva så att tangenterna ryker! Jaja, uppgiften ska ju inte va inne förrän vi 24, så jag har ju en stund på mig!


Nä, nu blir det sängen så jag orkar upp och kan hänga på låset till bibblan vid åtta imon...

Gott nytt år!

Publicerad 2012-01-01 16:32:45 i Allmänt,

Hade en jätte trevlig kväll igår på Byns Bistro. Maten var jättegod; Michael är så duktig! =)
Tänk att det redan är 2012! Känner på mig att det kommer bli ett grymt bra år! Får jag bara tag i ett jobb också kommer allt vara perfekt!

Idag har jag och Per bara hängt i soffan och kollat på tv typ... Borde börja packa inför morgondagens sista tågresa till Kalmar, under min tid som socionomstudent iaf. Det tar dock emot, hade gärna stannat kvar här och blivit omhändertagen av Per. Han har redan lagat mumsig frukost till mig och hoppas på nåt riktigt gott till middag! ;P

Fast å andra sidan har jag bara två veckor kvar i Kalmar, fattar inte hur jag ska hinna med allt jag måste göra men det löser väl sig som vanligt! ;)

Om

Min profilbild

Cicci

Cecilia heter jag och jag bor i Göteborg. I min blogg får ni följa mig i min vardag, när jag är bitter på att tågen inte går som de ska, när jag pysslar hemma och när jag röjer i köket. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela