Ciccililia

Nytt utseende?!

Publicerad 2012-02-29 15:24:14 i Allmänt,

Just nu ser det lite annorlunda ut här på bloggen...
Det är många som byter utseende på sina bloggar just nu. Jag blev väldigt inspirerad och bestämde mig att ändra lite jag med.

Så håll ut, det kommer bli snyggare! =)


Sista februari

Publicerad 2012-02-29 13:19:55 i Allmänt,

Idag är det sista februari och det kanske är lite sent påkommet men i år var det ju hela 29 dagar i denna månaen! Skottår alltså...
Vad innebär skottår mer än att det är en extra dag i februari och att kvinnorna får fria? Ja, inte vet jag men det är ju schysst att vi kvinnor har rätt att fria utan att skämmas vart fjärde år.

Det är väl det som är jämställdhet eller hur?! Hurra för oss kvinnor och våran kamp!!! (OBS! Ironi!!!)


Till allvaret nu då...

Idag var mina snälla morföräldrar här och satte upp gardinstången som ramlat ner. Det är tur att jag har den här bloggen så att dom kan hålla reda på vad som händer i mitt liv och kan rycka in snabbt när olyckan är framme!

Nu är det fint i sovrummet igen. Skönt!
Om man bortser från våra enorma dammtussar under sängen då!

Ja, och om ni missat det så kan jag meddela att jag numera finns på twitter också. Check it out!




Jag och min fina syster i Barcelona, älskar denna bilden! <3

Oj då!

Publicerad 2012-02-29 08:37:00 i Allmänt,

Detta är vad som händer när man dricker vin med Per och Tobbe på Post hotellet!!!

Jaja, det var dags helt enkelt!

JOBB!

Publicerad 2012-02-28 13:31:38 i Allmänt,

Yes, jag har ett jobb!
Börjar redan på torsdag.
Jag var ju på intervju igår och när jag satt på tåget på väg hem ringde hon och erbjöd mig jobbet. Jag blev så paff och överrumplad att jag tackade ja utan att ens tänka på att jag hade en till intervju idag.
Lyckades iaf få ur mig att jag ville kolla runt på ingångs löner innan jag tackade jag till hennes erbjudande och lyckades faktiskt få upp lönen lite när jag pratade med henne idag.
Är himla stolt över mig själv faktiskt. =)

Fick ringa det andra stället och säga att jag tagit en annan tjänst och att jag ville avboka intervjun. När jag pratade med dom lät det som att jag antagligen hade fått den tjänsten om intervjun gått bra med men att det inte fanns nån möjlighet till förlängning och det har jag ju på det jag tackade ja till så det känns som att jag gjorde rätt val och jag är faktiskt himla nöjd. =D

Idag ska jag njuta av den sista tiden som arbetslös och utan krav genom att först slappa hela dagen och sen träffa bästa Linda på Bergakungen för lite bio och kanske ett glas rött eller två! Eller rättare sagt, absolut ett glas rött!!! =)

Trevliga söndag!

Publicerad 2012-02-27 09:35:37 i Allmänt,

Söndagen var lika solig och härlig som lördagen. Jag och Per åkte in till stan och mötte upp Dennis för att käka lite brunch, dom blev det pasta på La Gondola istället, det var typ kö överallt.

Efteråt bar det av hemåt och killarna satte sig och spelade spel medan jag tog tag i gardinerna och sydde upp dom. Nu är det lite extra fint här hemma. =)

Eller det va det i typ några timmar! När vi skulle lägga oss ramlade gardinstången i sovrummet ner! SUCK! Den här jävla lägenheten motarbetar verkligen allt när det kommer till att sätta upp pynt! Väggarna är så gamla och dåliga att det knappt går att hänga upp en liten papperslapp!

ÅH, jag blir så förbannad!!!!

Jaja, förutom det var det en jättabra dag.

Idag är det en speciell dag, jag ska nämligen på min första intervju som socionom! Dock är det i Vänersborg och det kan ju bli lite långt att pendla. Meeeen det är ju ett jobb och en fot in på marknaden.

Imon har jag en intervju till, denna gången i Bergsjön här i Göteborg.

Spännande, spännande! Ni får hålla tummarna för mig! =D



Här har ni mig i en longtailboat på den sjukt braiga resturangen Fishermans på Koh Panang.
Självklart med en Chang i handen! ;P

Nu så...

Publicerad 2012-02-25 19:15:57 i Allmänt,

Nu har jag fått tummen ur och fixat en bild på min nya färg.

Som sagt, har ju ingen bra kamera så ni får hålla tillgodo så länge men jag tror nu får en någorlunda bra bild av hur jag ser ut iaf. =)

Va tycks?

Soffhäng!

Publicerad 2012-02-25 17:41:33 i Allmänt,

Nästan precis när jag va klar med förra inlägget skickade Carro sms och frågade om jag ville hänga med på en promenad och det ville jag ju såklart.
Vi gick bort till Josse och sen traskade vi upp till Skatås och gick åttan. Helt unerbart väder och jättemycket folk ute så klart!

Snart kommer Carro hit för lite schlagerhäng och Per drar hem till Mange.

Vi skulle egentligen städat idag men det finns ju betydligt roligare saker att göra så vi tar det imon istället. =)

Har inte orkat ta nån bild på håret så det får komma sen eller imon. =)

Visar en bild på mig och Per i Thailand istället:

Soliga lördag!

Publicerad 2012-02-25 09:56:04 i Allmänt,

Vaknade vid sju imorse... Fattar inte att jag ska vakna så tidigt varje dag men jag känner ju mig utvilad så jag ska väl inte klaga.
Som vanligt på helgerna när jag vaknar tidigt så sitter jag och väntar på att Per ska vakna. Idag passar jag på att färga håret medan han sover. Ska se om jag hinner fixa naglarna med innan han kommer upp. Han klagar alltid på att nagellacksborttagningen lucktar så mycket.

Ska bli roligt att se om han märker att jag har en ny hårfärg överhuvudtaget! Jag blev så trött på det blonda nu när jag har sån utväxt och det kändes så sunkigt. Har ju inte råd att gå till frissan och färga och då får man göra det själv. Lägger upp bilder sen. =)

På tal om bilder så måste jag be om ursäkt för att dom är så dåliga men jag hittar inte min kamera så de flesta är tagna med iPhonen. Har ett redigeringsprogram på den med men dom blir ju ändå inte så skarpa som man vill ha dom.

Nu ska jag gå och tvätta bort färgen, håll tummarna för att det blir bra! =)


Det har frågats efter lite thailandsbilder så jag avslutar med en nu:

Bilderna

Publicerad 2012-02-24 08:36:20 i Allmänt,

Det blev lite sent för ett blogginlägg igår men så här fint är mitt bakbord.
Slängde även ihop en ananaskaka så det blev en riktigt mumsig kvällsfika igår. :)

Ett litet sidospår...

Publicerad 2012-02-23 15:58:31 i Allmänt,

Yaaay!

Vet inte om ni vet det men jag är helt galen i Top Model. Den svenska är ok men orginalet med Tyra är ju bäst och nu såg jag att säsong 18 har premiär om en vecka!
Jag är såå taggad! Denna gången är det "nya" modeller som ska möta All star-modeller från den brittiska versionen av programmet. Kan bli spännande...



En eftermiddag i köket

Publicerad 2012-02-23 14:57:11 i Allmänt,

Igår var min mormor och morfar här och bjöd på semla och sitt trevliga sällskap men framför allt hade dom med sig ett bakbord till mig som morfar har gjort! =D
Det ska självklart invigas och det ska jag göra idag.

Skulle satt igång för en stund sen men Josse skicka sms och undrade om jag ville träffa henne inne i stan och ta en lunch. Jag som är näst intill socialt utsvulten kunde ju absolut inte säga nej utan stressade in till stan och mötte upp henne. Två timmar senare var jag hemma och har nu knåpat ihop en liten inköpslista och ska strax traska ner till affären.

Var bara tvungen att sätta mig ner och andas lite! Min förkylning har typ satt sig på lungorna och jag hostar och är rosslig så att prata kostant i en timme och sen gå fort var inte en bra idé, även om jag hade mycket överskottsenergi som ville ut!

Ska ta lite bilder sen som jag kan lägga upp så ni kan se mitt fina bakbord och bullarna. Nu fattas bara en Kitchenaid och en bra kavel och sen är min bakuppsättning komplett! ;)

Hååååååååååll tummarna!!!!

Publicerad 2012-02-21 15:36:06 i Allmänt,

Det är allt jag har att säga!

Försöker att inte ta ut nåt i förskott men det är sjukt svårt!
Ska på min allra första jobbintervju (som socionom då) på tisdag nästa vecka! Yay, yay, yay!

Nu, ska jag vika ite tvätt tänkte jag.

Som sagt, håll tummarna! =D

Lite bättre idag. :)

Publicerad 2012-02-21 11:23:44 i Allmänt,

Ja, idag mår jag faktiskt lite bättre idag. Trycket över bröstet har lagt sig och näsan rinner inte lika mycket.

Tänkte fira det genom att fixa till mig lite. Typ tvätta håret och fixa naglarna.
När jag skulle välja nagellack insåg jag hur många jag verkligen har...
På bilden är det 27 stycken och det är inte alla!
Hur ska jag hinna använda alla dom här innan dom blir dåliga?!

Fast skitsamma, det är ju roligare när man har fler att välja mellan! :)

Sjukstuga!

Publicerad 2012-02-20 17:40:47 i Allmänt,

Först va Per krasslig i slutet av förra veckan och idag har jag legat i soffan och snurvlat och tyckt synd om mig själv!
Inte bara för att jag e sjuk utan också för att det just nu känns omöjligt att få ett enda litet jobb! :(

Ja, jag söker! Ja, jag kan säkert göra mer! Men just nu känner jag bara för att mysa ner mig i soffan och tycka lite synd om mig själv. Så det så!


Btw, helgen var jättekul! På fredan hängde jag på tjejerna ut på aw och på lördan blev det först ett besök hos Zara och Magnus i Alingsås och sen middag hos mamsen med Emma.
Söndagen spenderades i soffan med Per. :)

Nej, nu måste jag fortsätta kurera mig! Har laddat upp med halstabletter, papper och nässpray. Nu ska jag gå och göra lite varm choklad och se om det inte är så att jag missat nåt avsnitt på nån av serierna jag följer.

Fruktpynt!

Publicerad 2012-02-17 07:06:10 i Allmänt,

Så här fint har jag gjort det i köket med dom fina Mateus-skålarna jag fick i examenspresent. :)

Jobbjakten fortsätter!

Publicerad 2012-02-16 12:05:22 i Allmänt,

Idag har jag sökt ytterligare tre jobb. Eller a, två och ett halvt kanske man kan säga. I vilket fall som helst så börjar jag bli väldigt trött på att gå hemma och inte ha ett fast schema, inte ha några pengar att hitta på saker för. Framförallt så är det ensamt... =(

Jag har fan bara varit hemma i tre dagar!!!

Jag är dessutom övertygad om att jag kommer gå upp massvis i vikt om det fortsätter så här! Vad är en rolig grej att göra när man går ensam hemma och som inte kostar särskillt mycket pengar? Jo, BAKA!
Ja, ok. Man behöver inte äta upp allt själv men en kaka om dagen ökar omkretsen runt magen! Inte bra!

Mitt enda nöje nu förutom att baka kakor är att vänta på posten, hur pensionärigt är inte det?! Jag är inte gjord för att inte jobba! =(


Pratade med en på social resursförvaltning idag och hon sa att dom sökte ca 70 nya vikarier och att hon skulle lägga till mitt CV så jag får väl hoppas att jag kan få minst ett vikariat.
Jag hade inte haft något emot att få flera, det är roligt att vara på olika ställen och det är jättebra om man kan anpassa sin jobbvecka lite själv. =)
Nackdelen är ju att jag inte har körkort, det gör det svårare att få jobb på boenden. Får jag inget jobb kan jag inte ta körkort.
Ja, ni fattar grejen. En himla ond cirkel det där... =S

Nej, nu har jag slappat och tyckt synd om mig själv tillräckligt för idag! NU ska jag nog lägga en ansiktsmask, tvätta håret och ta och leta rätt på inköpslistan jag skrev igår och inhandla lite mat till hushållet!

Ha en fortsatt bra dag hörrni!

Totally Thailandiserad!!!

Publicerad 2012-02-14 17:15:59 i Allmänt,

När vi precis anlänt i Thailand och såg en ödla eller insekt (oftast gigantiska!) blev jag väldigt på vakt och släppte den inte med blicken.
Nu när jag stod i dushen och såg nåt svart på badkarskanten kom jag på mig själv med att snabbt tänka "det där är bara en insekt" och inte bry mig mer om det.
Sen tänkte jag ett varv till och kom på att jag faktiskt stod hemma i min dusch, i sverige och att insekter inte är så vanligt i våra hem. Med undantag för silverfiskar.... (Är det en insekt?!)

Aja, i vilket fall så var det lite ludd, antagligen från Pers strumpor och hade jag inte nyss varit i Thailand hade jag säkert tänkt det med en gång...

Så kan det gå!

Har btw sökt 11 jobb idag. Det tar längre tid än man tror. Har lagt in en högre växel och försöker skriva så anpassade personliga brev som möjligt och det tar ju en stund då när man ska ta igen tre veckors annonser.
Fem timmar tog det, sen tittade jag på två avsnitt av F&Fs nya serie Får vi följa med?
Dom är för himla roliga asså! NU lät jag som en tant men det är ju så! Haha!

Nu kommer Per hem om en liten stund så jag får väl ta tag i mig själv och borsta håret iaf. Behöver ju inte se ut som ett vrak, bara som en båt på grund kanske... :P

Tur att det är Alla hjärtans dag så han måste älska mig extra mycket! Haha!

På svenska mark igen.

Publicerad 2012-02-13 15:56:16 i Allmänt,

Nu är vi äntligen hemma efter en låååång flygtur, ett stressigt byte och ett snabbt flyg hem!

Det första vi gjorde när vi kom hem var att kolla igenom posten, vattna blommorna och lägga oss i var sitt rum! Haha!
Efter att ha umgåtts non-stop i tre veckor kände vi nog båda två att vi bara ville vara ensamma och göra vår egen grej liksom.
Så efter lite pyttipanna och några timmar framför svtplay så känner jag mig verkligen hemma igen, om än aningens trött! Har knappt sovit nånting på över ett dygn men vill inte gå och lägga mig än för då kommer jag aldrig kunna vända tillbaka dygnet igen.

Semestern har varit hur bra som helst, som ni kanske märkt. Har ju försökt uppdetara så mycket jag haft tid till och kunnat men vi har inte haft nåt internet den senaste veckan typ så det har inte blivit av. Bilder kommer antagligen i veckan. Vi har inte ens packat upp än! Jag funderar på att skita i det idag och ta det imon istället och bara fortsätta ligga på soffan och slappa.

Så for det bli! =D

Island hopping!

Publicerad 2012-02-07 12:34:00 i Allmänt,

Haha! Måste bara börja med att säga jävla autocorrect! I förra inlägget skulle det ju stå Vad GÖR du nu? Jaja, ni kanske fattade iaf... :)


Idag har vi varit ute på islandhopping. Vi åkte runt i en båt och besökte olika öar. Jättekul var det! Vi stannade på fyra ställen och på två av dom snorklade vi. Jag har inte gjort det sen jag var liten och aldrig i annat än svenska vatten så jag tyckte det ca riktigt häftigt! =) Det hade vart så coolt att ha en undervattenskamera idag men det får vi komma ihåg till nästa resa. :)

Vi va hemma på hotellet igen vid typ tre och va helt slut båda två så vi lånade en film och tittade på den och sen sov vi en stund.
Per ligger fortfarande och snarkar här bredvid men jag funderar på att väcka honom. Börjar bli lite hungrig!

Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder så ni får va nyfikna i en vecka till. :)

Ha det bra där hemma!

Vad för du nu?!

Publicerad 2012-02-05 13:24:08 i Allmänt,

Jag själv sitter på toa och stirrar upp på kvällshimlen.
På hotellet vi bor på har vi nämligen ett traditionellt thailändskt utomhusbadrum!

Höga väggar, inget tak!

Ganska mysigt faktiskt men jag är kluven...
Varje bungalow har nämligen två lägenheter och jag misstänker att utebadrummen ligger vägg i vägg... Dock är det för tillfället mörkt på andra sidan så det är väl bara att prutta på antar jag!

Tidig morgon

Publicerad 2012-02-05 00:34:52 i Allmänt,

Nu sitter vi och väntar på taxin som ska ta oss till piren där vi ska ta en båt till fastlandet.

Därefter ska vi åka till Krabi och vara där i fyra dagar innan vi sticker till Bangkok.

Det är absolut inte kul att tänka på att det bara är en vecka kvar på semestern! Särskilt inte när man läser på nätet att det är rekordkyla hemma!

Nu kom bilen, dags att sticka!

En liten uppdatering!

Publicerad 2012-02-03 11:49:33 i Allmänt,

Nu är har vi bott nästan en vecka på en sjukt mysig resort som heter Milky Bay i Baan Tai på Koh Panang.

Dom har bara wifi i receptionen och restaurangen så det har inte blivit så mycket uppdaterande.

Här bor vi i en jättefin bungalow på typ 50 kvm, jättenära stranden. Maten här är jättegod och det är nära till det mesta.

Idag bokade vi hotell i Krabi. Det såg jättefint ut så jag hoppas det är minst lika fint som här.

Vi ska bo där i fyra dagar sen avslutar vi med två dagar i Bangkok.


Hörde att det var skit kallt hemma så jag lovar att vi ska tänka lite extra på er. ;)

Om

Min profilbild

Cicci

Cecilia heter jag och jag bor i Göteborg. I min blogg får ni följa mig i min vardag, när jag är bitter på att tågen inte går som de ska, när jag pysslar hemma och när jag röjer i köket. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela