Ciccililia

Var är orken, motivationen och glädjen???

Publicerad 2011-03-31 12:57:37 i Allmänt,

Usch, det blev ingen rolig titel men jag känner verkligen så... Har sovit väldigt konstigt inatt, drömt lite wierd, vaknade tidigt men somnade om igen... Har inte ens tittat åt uppsatsen och känner mig allmänt nere och hängig... Huvudvärk har jag också för att göra det hela ännu mer grått... Snyft...

Ska dessutom passa på att klaga på vädret som är grått och vått här i Göteborg idag. Jag som vant mig vid att vakna och le åt solen och ljuset.

Nä, detta blev ett väldigt tråkigt inlägg! Ska Fixa mig lite lunch och sen ta tag i mitt liv!

Så får det bli!

Onsdagslyx!

Publicerad 2011-03-30 22:25:25 i Allmänt,

Min underbara pojkvän bjöd mig på lyxig tapasmiddag på Michelangelo, så himla mysigt att äta ute mitt i veckan. Och även om Michelangelo skulle klassas som en kvarterskrog så e det väldigt fint för att vara det. =) Ett glas rött i magen va inte heller helt fel!

Eget vin hade dom med, väldigt gottigt va det! =)

Nu så!

Publicerad 2011-03-30 15:17:41 i Allmänt,

Nu fick jag det att funka som jag ville! Gött, nu ska jag bara pilla lite till på designen sen är jag nog ganska så nöjd. =) Vad tycker ni??

Har vart hemma hela dagen och faktiskt pluggat ganska så bra. Har ringt runt och mailat till massa informanter och nu har vi tre stycken bara på en dag! Himla bra jobbat av mig och Jess! =D Nu håller vi tummarna att dom andra svara dom med. Wee!

Nu ska jag ta tag i köket igen, började igår och kom in i en sån städmani att jag började torka ut alla skåp och göra rent bakom spisen och så, hann helt enkelt inte med hela köket. Ska torka ut ugnen nu som fått stå och gro hela natten, det borde bli lätt att få rent den nu.

Per frågade om vi inte kunde äta ute i dag, bara på kvarterskrogen men ändå! =) Himla mysigt, därför hinner jag nog inte börja med resten av köket, måste ju hinna göra mig lite fräsch om jag ska ut och vistas bland folk! :P
Får se om jag ens lyckas ta mig till Munkebäckstorget, mina skavsår är som sagt inte att leka med! Den blåsan jag har på högerfoten är KOLOSSAL!!! Haha! Per köpte iaf compede till mig igår så jag får väl testa det. =)


Nej, ugnen var det jag skulle ta tag i ja!

Ha en fortsatt bra dag!

Ny design

Publicerad 2011-03-29 17:30:09 i Allmänt,

Denna rosa får det bli så länge tills jag lyckas få igång den jag gjorde själv, va himla nöjd med den men det funkade inte som jag ville....
Nu tar jag en paus i städandet, som är en paus i pluggandet! ;) Tänkte ta tag i köket idag, det behöver sig en rejäl genomkörare. Väntar på att disken ska torka, tycker det är så drygt att torka för hand. Skulle bara byta låt och så fatsnar man här, det är som vanligt! ;P
Men usch va jag bara svamlar! Ska försöka att inte blogga mer förrän jag verkligen har något vettigt att säga. Meeeen alla anledningar att inte plugga är ju välkomna!
Tillbaka till städningen it is!

Ny design...

Publicerad 2011-03-29 13:24:15 i Allmänt,

Jobbar på en ny design igen... Tröttnade på den jag hade och dessutom behövde jag göra nåt annat än att läsa om Hirdmans genusteori.

Vad säger ni om den här beskrivningen av en kvinna (som jag hittade i boken Genus- om det stabilas föränderliga former):

Fysisk skönhet ligger bara på ytan. Om män kunde se under huden, skulle åsynen av kvinnor göra dem illamående /.../. Eftersom vi avskyr att röra spott och dynga ens med våra fingertoppar, hur kan vi då längta efter att omfamna en sådan säck av dynga. - Ode, Munk som levde på 900-talet (Hirdman, Y. 2001)

När jag läser sånt här blir jag så glad att det finns kvinnor som Yvonne Hirdman som tar upp hur dumt det faktiskt låter. Det finns fler citat i boken från flera olika personer i historien som beskriver kvinnor på nästan samma sätt som ovan.

Såg dessutom en dokumentär i morse om flickor i Afganistan som säljs för några får och/eller en bit lamm. Och när jag säger flickor menar jag inte tjejer i tonåren utan SMÅflickor som typ precis fyllt tio! HEEELT SJUKT! Som svensk går det ju inte ens att föreställa sig att man kan göra så mot sitt barn.
Men kultur, fattigdom och fanatiska talibaner gör ju sitt med vilken människa som helst kan jag tänka mig... Nu är det ju aldrig riktigt så enkelt men ni fattar vad jag menar.

Tänk om man bara kunde åka ner dit och skaka om dem och säga att det är så fel och att det faktiskt är dags att vakna upp nu!



Dokumentären heter Jag är värd 50 lamm och finns att se på svt.se/play

SE DEN!!!

AJJ!!!

Publicerad 2011-03-29 09:41:04 i Allmänt,

Var så himla hurtig i morse och tog en morgonpromenad, tänkte gå i typ en timme men redan efter tio minuter kände jag att jag började få ont i högerfoten. Tillslut blev det så illa att jag fick ta en genväg och kom hem efter bara 40 minuter istället... Haltade tom ner för sista backen... =( Aj aj aj!

Där fick jag för att jag tänkte att jag skulle inviga mina nya joggingskor innan jag kommer tillbaka till Kalmar.
Har fått ett helt sjukt stort skavsår på hälen och fattar inte riktigt hur det gick till! :S Eller a, jag fattar men jag brukar ALDRIG få skoskav! Väldigt konstagt...

Har iaf lagt en ispåse på det och håller tummarna stenhårt för att det inte ska bli nån blåsa men det kommer det väl bli antar jag.


Nu ska jag äta frukost och sen sätta igång med pluggandet. Skulle ju gått till biblioteket men jag avstår nog från att ta på mig något som ens liknar en sko för tillfället!



Mitt egenhändigt gjorda skavsårsbandage- en påse med is, nerknölad i en strumpa!

Drömmar...

Publicerad 2011-03-28 19:31:44 i Allmänt,

Högst upp på min önskelista just nu är den här grymt coola lampan! Den skulle passa hur bra som helst i vårat vardagsrum.

Lampa Record Ball

För er som inte ser det är den gjord av vinylskivor, finns att köpa på designtorget.se för ca 1500... Får se det som en investering! :P

Monday morning

Publicerad 2011-03-28 10:28:23 i Allmänt,

Kan ju säga att jag saknade Kalmar lite igår, det brukar inte hända så ofta men när jag va påväg hem från dejten med tjejerna så började det snöa! Och inte snöa som att det dalade lite flingor så där fint och romantiskt utan det vräkte ner! Inte OK nu när jag packat ner vinterjackan!

Dejten med tjejerna (och magnus och henke ;P) va iaf helt UNDERBAR! Zara och Magnus hade fixat brunch till oss, jättelyxigt! Lilla Winston va så söt och verkade tycka det va jätteroligt att vi kom och gav honom en massa uppmärksamhet!

Tiden går så himla fort när vi träffas och vips så var det dags att gå.


Idag hade jag tänkt ägna mig helthjärtat åt Yvonne Hirdman och hennes bok Genus men mamma ringde precis och undrade om inte hon fick bjuda mig på lunch. Ja det kan man ju inte säga nej till så Yvonne får snällt vänta till i eftermiddag. Tänker för mig själv att detta är sista gången och är så här odisciplinerad men jag måste nog erkänna att det varken var första eller sista gången jag gör saker jag inte borde iställer för det jag verkligen borde men men.... Efter idag ska jag ändra mig!

Så får det bli!

Btw, idag lyser solen, det kommer bli en bra dag!

HemHemma! =D

Publicerad 2011-03-25 20:25:38 i Allmänt,

Nu e jag på hemhemmaplan igen! Så himla gött!
Har myst med Per och tom druckit en GT. =) Nu står han i köket och lagar mat till mig. Så jävla nice! Som det ska va helt enkelt!

Morgondagen är helt oplanerad men det kan va så att det blir lite plugg men man ska ju inte säga för mycket. :P
På söndag ska jag iaf träffa mina brudar! Lilla Winston fyller dessutom hela 1, ETT, år idag! Shit va tiden flyger iväg!

En av många gruppbilder på oss från ett av våra galna upptåg! :P Haha!




Åh, nu e jag hungrig! Nu får min lilla kock allt se till att maten blir klar nån gång! ;P
Trevlig helg alla!

Onsdag

Publicerad 2011-03-23 09:15:33 i Allmänt,

Vaknade vid åtta idag och mådde toppen! =) Tentan är inskickad och jag är hyffsat nöjd med den. På fredag går tåget mot gbg, dessutom är det låning och löning! GÖTT! Hoppas på en grym lön, hade ju ett monsterpass på typ 24 timmar med vaken natt... Money money money!

Pigg och glad gick jag upp och började sortera min smutstvätt. Tvätt och städ ligger högst upp på priolistan idag. Måste dessutom förbi skolan idag och lämna in tentan i pappersform, tycker det är sjukt onödigt men men...

Måste ju berätta att våren har kommit på riktigt till Kalmar. Så himla skönt. Önskar att det kunde va lika varmt och soligt i gbg men det är ju tyvärr inte det om man ska tro på tv4 vädret... =( Jag får helt enkelt ta med mig solen till västkusten!
Igår va det superfint väder här och jag satt på bibblan mellan halv nio på morgonen och åtta på kvällen!!! Vi passade på att stanna ute en längre stund de få gånger vi gick över till cafét och köpte mat. Solen va grymt uppfriskande iaf. Gött!

Nej, nu ska jag sätta igång med städningen. =)





Ha en toppendag!

Tenta...

Publicerad 2011-03-22 17:26:05 i Allmänt,

Om sex och en halv timme ska den va inne... Då har vi haft typ 40 timmar på oss att knåpa ihop den... Suck... Måste lägga på ett kol. Har typ en och en helv sida kvar att få ner...

Imon är jag ledig och ska städa och tvätta tänkte jag. På torsdag är det jobb som gäller och på fredag sticker jag till Götet och stannar på obestämd tid. Ska bli gött! Ska sitta och skriva det mesta (förhoppningsvis) på den teoretiska delen och tidigare forsknings delen på uppsatsen.


Nä, nu e det dags att skärpa sig igen. Klockan tickar...

Fredag igen...

Publicerad 2011-03-18 17:59:40 i Allmänt,

Av nån konstig anledning tycks dagarna gå himla fort just nu. Denna veckan har varit kolugn- typ DÖDko-lugn! Kan inte påstå att jag gjort många knop direkt...
Ett möte med en handledare, lite träning, en kurs i medicindelegering... Thats it typ... På söndag ska jag jobba kväll och på måndag får vi våran tvådagars-hemtenta.

Jag har inget som helst planerat i helgen, känner inte att jag borde det heller... Vill liksom inte...

Har fått hem fem av sex böcker jag beställt plus att jag har en oläst liggande bredvid sängen. Det får bli en sån helg helt enkelt. =)

Idag är det fredagsmys som gäller. Har haft en gryta puttrandes på spisen sen tolv idag, kan säga att jag längtar som tusan tills jag får sätta i mig den! Smakade en bit kött innan jag cyklade iväg till träningen vid fyra och köttet bara föll isär i munnen. Åh, det ska bli så gott!

Ska faktiskt unna mig lite godis med idag, har längtat efter lösgodis hela veckan! =)

Trevlig helg på er! =)

Onsdag...

Publicerad 2011-03-16 16:21:32 i Allmänt,

Mötet med våran handledare igår gick toppen. Han verkar skitbra och jag är helt övertygad om att vår uppsats kommer bli grym! =)

Idag har jag bara tagit det lugnt. Tog sovmorgon till tio, sen blev det en sväng på stan med Mallan. Köpte inget men hämtade ut mina efterlängtade böcker.

Skulle ha städat men det blev en tur till affären istället. =) Måste ju ha mat liksom.

Ja, mitt liv blir inte mer spännande än så. Ska träna vid sju, thats it!


Hoppas ni får det roligare! :P

Helgen som försvann...

Publicerad 2011-03-14 17:21:18 i Allmänt,

Fattar inte hur tiden kan gå mycket fortare i Göteborg än i Kalmar... Sjukt konstigt och högst irriterande!
Helgen har med andra ord varit som helgerna brukar vara när jag är på Bästkusten- Asbra och för kort!

Fredagen spenderade jag till största delen i soffan, fick sällskap av pappa en kort sväng innan jag begav mig ner till systemet och affären. Överraskade Per när han kom hem från jobbet med räkor (hans favorit) och minipajer med ädelost. Efterrätt blev ostbricka. Till det väldigt gott vin! =)
Jag kan vara en bra flickvän om jag vill och lägger manken till! ;)
Det blev en trevlig kväll med fredagsmys framför På spåret.

Efter mysig lördagmorgon mötte jag upp Carro för lite lunch och skitsnack på Le pain francais. Vi snackade i typ fyra timmar och hann behandla det mesta! ;P
När mamma slutade jobbet kom hon och mötte upp mig på Olskrokstorget och vi åkte mot Frölunda.
Det blev en sväng på torget och jag inhandlade ett par joggingskor, typ halva priset på Stadium. Sjukt bra!

När vi köpt oss lite mat blev det tjejkväll på högnivå. Mamma fick både håret färgat och ögonbrynen noppade. Självklart lite vin och melodifestival för att höja tjejkvällsfaktorn ännu mer!

På söndagen åkte jag och Per hem till hans mormor och blev bjudna på våfflor och fika. Pers mamma kom också förbi en sväng. Det var kul att träffa dem, hade inte gjort det sen i julas.
När vi kom hem Krossade jag Per i Singstar innan det var dags att käka middag. Majssoppa med koriander och kärleksmums till efterrätt. Mums mums mums!

Har som ni ser haft en fullspäckad men väldigt trevlig helg. Hann dessutom med att söka två sommarkurser, GÖTTI! =)

Nu ska jag ta det riktigt lugnt ikväll innan det är dags att gå tillbaka till verkligheten.

UNDERBARA DAG!

Publicerad 2011-03-10 15:03:35 i Allmänt,

Ja, det är snöblandat slaskregn ute och det blåser som fan men jag vill ändå säga att detta är den bästa dagen på läääänge!

Vi hade opponering idag och vi fick godkänt utan kompletteringar på våran uppsatsplan. Fick dessutom väldigt trevligt beröm tex att våra avgränsningar vär väldigt föredömliga och att vi är pionjärer inom vårt ämnesval. Himla kul att höra! Gjorde mig superglad en dag då jag redan var jätteglad!

Om en timme rullar tåget mot älskade Göteborg och jag längtar som ett litet barn dagen innan julafton! Fjantigt men sant!

Nu ska jag kolla så jag har fått med mig allt och sen bege mig mot stationen.

Vi ses i götet! <3

Kom och gör mig kär och galen!

Publicerad 2011-03-09 19:49:08 i Allmänt,

Idag är en grymt bra dag! En dag som gott så fort som bara en dag kan göra! Startade med ett kortpass på jobbet, va hemma lite innan ett, samlade ihop mig och stack till Jessica för lite opponeringsförberedelser.
Väl där ringde dom från Hagelins och sa att mina nya glasögon kommit. Himla NICE!!!
Åkte hem vid fem och hann hämta ut dom idag innan de stängde vid sex.

Vilken känsla att faktiskt se konturer!!! Haha! Så här bra har jag inte sett på jag vet inte hur länge! =) GÖTT! Är sjukt nöjd, både med bågarna och synen! :P


Nu har jag legat och slappat ett tag och bara slösurfat. Ska börja packa om en stund tänkte jag. Vid den här tiden imon rullar mitt tåg in i Göteborg. Wee!

Som jag har längtat! Det va typ en och en halv månad sen jag träffade Per. Usch, alldeles för länge! =(
Men imon kommer det inte spela någon roll för jag får ha honom nära enda tills på måndag! Yay!



Rockar nya bågar!!! =)

Fettiskvinnodagsblogg! =)

Publicerad 2011-03-08 13:39:53 i Allmänt,

Idag är det internationella kvinnodagen... Vet inte riktigt hur jag ska fira detta men heja kvinnorna!!! Och männen... eller? =S
Kvinnodagen ska ju stå för jämställdhet och för mig är det inte jämstallt att lyfta det ena könet över det andra på något sätt, även om det bara handlar om en dag... Vill ha internationella människodagen istället, där vi hyllar alla människor, svart som vit, kvinna som man, homo eller hetero.

Då tycker jag bättre om Fettisdagen! Som inte alls hyllar feta människor som namnet kanske antyder utan faktiskt hyllar den enormt goda SEMLAN! Det tycker jag är något att fira! Mums mums mums!


Idag ska det faktiskt bli en semla, min andra för i år, GÖTTI! Efter det ska jag i väg till Friskis och träna bort den med en gång för samhället säger åt oss att fettisar är inget bra! ;P

Dagen har hittills bestått av föreläsning och lunch. Ska pallra mig ner till Nordea och få min lön överförs på mitt konto och sen är det tillbaka till pluggandet som gäller. Har både uppsatsplaner att läsa och grupparbete att förbereda. Onice när man som jag ine har ett dugg motivation eller pluggenergi!

Kanske ska ta en föreplugget-semla innan jag tar min föreFriskis-semla... Hmmm.... Kanske inte är en så dum idé?!
Om jag dessutom tänker på alla starka kvinnor och vad vi kvinnor gör för jämställdheten så kanske jag blir ännu piggare!
Gud jag är så smart och så bra att jag inte vet var jag ska ta vägen!!! =D Eller vänta nu.... Får man säga så om sig själv när man är kvinna? Eller får man bara höja sig själv när man pratar om hushållssysslor??

Äsch, skitsamma! Semla ska det bli iaf och jag tänker inte skrapa bort någon grädde och jag tänker inte ha dåligt samvete! Idag ska jag tänka på alla feta kvinnor och få energi!!!


Ok, känner att dett kanske blev ett lite väl sarkastiskt och bittert inlägg som makes no sence men skitsamma, jag delar ju med mig av mig själv! :P


Härlig bakissöndag

Publicerad 2011-03-06 23:27:22 i Allmänt,

Idag har jag haft en riktigbakisdag. Så himla skönt att ha det ibland.

Gårdagen var jättelyckad, det var inte så stor uppslutning som jag hade hoppats på men vad gör det? Jag hade skitkul iaf och de som var där fick sina overaller invigda och verkade nöjda med det. Även om vädergudarna som varit på så bra humör och värmt oss med solen hela dagen bestämde sig för att ta fram den kalla vinden när det var dags för oss att gå ut.

Började med alkoholen redan vid fyra så vid sju var det dags att plocka fram förnuftet och dricka vatten vilket jag gjorde fram till klockan elva typ. Väldigt förståndigt av mig med tanke på att den nya styrelsen hade nån slags plan om att supa den gamla under bordet.

Hade iaf en väldigt trevlig kväll med caps och mingel med människor jag tycker om. Vandrade hemåt vid halv två-tiden efter en falafeltalrik tillsammans med madde. Eller det var vitlökssås med falafel kan man säga! Vilket kändes i käften när jag vaknade i morse! =S Inte lika kul!

Har spenderat större delen av dagen i sängen som sig bör en bakisdag som denna. Avbröt dock för ett besök på Thai silk med Madde, Malin och Jonte. Himla trevlig! =) Och välbehövligt. Efter en kort promenad gick vi hem och jag landade i sängen igen.


Intressantare än så har inte min helg varit... I veckan väntar plugg och träning och hemhemfärd till gbg på torsdag. Som jag längtar! Har inte träffat Per på en och en halv månad... =(

Nu ska jag kolla ett avsnitt Criminal Minds innan det är dags att dregla kudden. 


God natt!

Underbara fredag! =)

Publicerad 2011-03-04 13:05:07 i Allmänt,

Vaknade vid sju och insåg att jag kunde sova hur länge jag ville idag! NICE! Tog sovmorgon till halv tio käkade frukost till två nya avsnitt av Top Model och njöt av ledigheten. =) En grymt skön start på dagen asså!

Har tagit god tid på mig att göra mig i ordning och nu väntar en tur till Maxi. Ska inhandla lite småsaker jag inte fick med när jag handlade sist och så klart komplettera lite färskvaror.

Malins pass igår gav mersmak så idag är det ett pass Afro som står på schemat. Tror det kan bli en bra start på helgen.

Ikväll blir det Tullenmys med På spåret och gurk- och morotstavar. Mumsigt!

Som sagt, UNDERBARA FREDAG! =D


Lite bättre...

Publicerad 2011-03-03 20:13:35 i Allmänt,

Idag känns allt mycket bättre. Klumpen i magen har blivit lite mindre och jag kan faktiskt njuta av att vara heeeelt ledig i helgen! =) Himla GÖTTI (som jag och Malin säger;P)!
Idag gjorde vi gruppuppgiften som ska va inne på tisdag och uppsatsplanen lämnedes in igår. Så här lugnt har det nog inte varit på pluggfronten på länge. =) Att jag inte tänkte på det igår! =S

Efter ynka tre timmar på bibblan och en färdig gruppuppgift och lunch på Akademikrogen cyklade jag hem och dumpade mina grejer innan det var dags för dejt med Henry på Ekelunds och lite planering inför lördagens overallsinvigning. =) Det blev en kaffe och en semla! Asså, den som uppfann semlan är ju typ en av världens bästaste personer! Det måste ju vara bland det godaste som finns! När semlan och kaffet var slut, vilket gick väääldigt snabbt, cyklade vi ner till Baronen och inhandlade lite rekvisita.

Har idag tagit tag i min träning igen. Var ju mer eller mindre tvungen pga semlan! ;P Gick på Mallans baspass på friskis. Har lyckats missa det sen jag började där så det var på tiden! Ett VÄLDIGT bra pass som jag rekommenderar varmt! <3

Nu ska jag hoppa in i dushen och sen krypa ner i sängen och kolla veckans Halv åtta hos mig. =)

Kram på er!

Klump i magen...

Publicerad 2011-03-02 21:05:14 i Allmänt,

Det börjar kännas i kroppen att det är c-uppsats på gång. Jag har en klump i magen som troligtvis kommer stanna kvar tills det är sommar. Jag känner mig helt utmattad efter en föreläsning eller ett seminarie och all info man får gör ju bara allt värre!

Men samtidigt ska det bli himla roligt att få komma igång. Just nu hat vi ju gruppuppgifter och massa annat att tänka på så man kan inte ägna sig helhjärtat åt uppsatsen. Men om typ två veckor kommer jag andas och leva c-uppsats. Ser ändå lite fram emot det... Att få grotta in sig i ett ämne och bara göra det, det är ju nästan det som jag gör bäst. =D

Vilket leder in på nästa händelse i mitt liv!
I går blev jag fri, ansvarsfri... Och därmed är jag inte heller ordförande för Humanus längre. Så skönt! Efter två och ett halvt år är det dags att gå vidare.
Nu har jag som sagt tid för att plugga, jobba och träna som jag sett fram emot. Dock har det inte blivit så mycket av dom andra två det senaste... =(
Har tackat nej till tre tider på jobbet den senaste veckan och inte kommit igång med träningen än... Har haft ett möte eller varit helt slut varje eftermiddag det senaste men det ska det bli ändring på!

Nu börjar plusgraderna komma smygande dessutom så snart är det dags för mig och Madde att tag tag i våra diskussioner om att börja jogga. Spännande, spännande! Ser fram emot det. =)


Nej, nu ska jag krypa tillbaka under täcket. Har tyvärr spendera hela eftermiddan i sängen. Va så slut när jag kom hem från skolan att jag bara skulle ta en powernap på en timme så att jag va lite pigg på att laga mat och plugga men jag vaknade inte av mobilen utan stängde av larmet i sömnen och sov till klockan sex. Antar att jag behövde det. =S

Trevlig kväll på er! =)

Om

Min profilbild

Cicci

Cecilia heter jag och jag bor i Göteborg. I min blogg får ni följa mig i min vardag, när jag är bitter på att tågen inte går som de ska, när jag pysslar hemma och när jag röjer i köket. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela