Ciccililia

Halloween!

Publicerad 2011-10-28 19:26:05 i Allmänt,

Denna halloweenhelgen firar jag och Per med trerätters och skräckfilm. Jag är lite skeptisk till skräckfilmen men ja, vi får se....

Här har ligger räkorna till räksoppan i citronmarinad. :)

Kommer du ihåg...

Publicerad 2011-10-26 18:50:02 i Allmänt,

...när jag skrev att jag satt i min Onepiece i soffan med tända ljus?
Kan ju säga att jag typ sju timmar senare sitter på exakt samma plats, i min Oneoiece och ljusen är fortfarande tända! Dock har jag bytt plugget mot tvn och så klart datorn....

Denna dagen har flugit förbi! Har lyckats komma en bit på vägen med mig rapport, gjort en grymt god lunch och kollat ett avsnitt Vem tror du att Du är. En hyffsat givande och slapp dag kan man ju säga!

Nu är det dags för mat och mer soffhäng med Per som precis kom hem från jobbet. =)

Mysplugg!

Publicerad 2011-10-26 11:45:57 i Allmänt,

Idag är Onepiecen på igen och ljusen är tända! Motivationen är på botten och vädret är grått och trist... Onepiece och ljus kan ju liksom inte slå fel en dag som denna. Det blev ju inte det minsta plugg gjort igår så idag måste jag lägga på ett kol, som vanligt! ;P





Igår var vi som sagt och satte upp oss på bostadskö hos Örgryte fastigheter, tror att jag kan ha skrivit eller sagt Östra tidigare, ifall någon nu skulle blir förvirrad av min snurrighet!

6-8 år kö är det på treor och fyror som jag och Per vill söka... Suck! Tydligen hade dom fortfarande hyresgäster som bor kvar sen husen byggdes 1965! Galet! Han vi träffade sa och jag citerar: "Man flyttar inte härifrån om man inte bärs ut, antinget till ett äldreboende eller ja, till graven!" Låter väl lovande...

Jaja, det löser sig som allt annat här i livet antar jag, nån gång måste vi ju få en större lägenhet! =)


Nu ska jag återgå till mysplugget och hoppas på att solen kan titta fram en liten stund idag iaf. =)

Halvt ofrivillig pluggpaus...

Publicerad 2011-10-25 11:30:45 i Allmänt,

Ofrivillig och ofrivillig! Man tar väl varje chans man får att skylla på nåt!

Dagen är fullknökad med måsten och roliga saker! Har varit uppen sen halv sju och tvättat, medans jag väntar på att den sista maskinen torkar ska jag fixa till lite lunch.
När tvätten är helt klar är måste jag gå ner till affären och inhandla lite mat. Dels för att kylskåpet och skafferiet gapar tomma och dels för att mamma ska komma hit på middag.
Hemmagjort pasta med ostsås har vi tänkt bjuda på. Hon ska dessutom få vara med och göra pastan själv! Det är matupplevelse det! =)

Innan hon får äta ska hon dock hänga med mig och Per och Carro till Östra fastigheter för att sätta upp oss på bostadskö. Det är på tiden att hon också gör det. Tycker inte om att hon är där borta i västa göteborg helt ensam, det är bättra att hon kommer till östra så hon har nära till jobbet och till mig och sen Emma.

Jag hoppas på att jag ska lyckas klämma in lite plugg ikväll, Per har bokat tvn för tvspel hela kvällen så jag har ju ingen anledning att inte plugga... Typ...


Kan dessutom meddela att jag sökte ett jobb, mitt första socionomjobb, igår! Det va lite pirrigt, och kändes lite konstigt... Ska jag bli typ vuxen nu då? Hua! Det som är så bekvämt att plugga... Fast å andra sidan så är det ju det här jag vill... Tjänsten var iaf som samordnare- våld i nära relationer i Alingsås kommun. Perfekt för mig som skrev min c-uppsats om det!
Får helt enkelt hålla tummarna och hoppas på att dom bortser från att jag är helt grön i praktiken... :P

Nu är det lunchdags! Trevlig tisdag på er!

Måndag igen då...

Publicerad 2011-10-24 10:11:02 i Allmänt,

Helgen har varit väldigt trevlig och framförallt helt pluggfri. Fredagen ägnades åt lite plugg och sen matlagning och vin med Per. Vi hade tänkt att mysa hemma men Pers jobbarkompis Jonas ringde och undrade om vi ville komma till han kompisar som bor på samma gata som vi och spela lite spel. Vi tackade ja och tog med oss vår box och hade en riktigt kul kväll med Jonas, Isack och Gunhild och deras NEspel. Tyvärr fick vi stryk men det va kul ändå.

I lördags va jag på Kapp-jakt tillsammans med Carro. Hon ville ha en höstkappa. Tror nästan att vi besökte varenda butik i hela stan och hon måste ha testat typ 20 kappor! Haha! Tyvärr åkte vi hem tomhänta...
På kvällen blev det muffinsbak och soffhäng för min del. Per va hos en kompis så jag satt i min ensamhet med ett glas rödvin och kollade på den genialiska filmen The House Bunny! I stora drag handlar den om en Playboybrutta som blir utslängd från The mansion trots att hon va övertygad om att hon skulle få ett mittuppslag! Hon vill få tillbaka samma "familj" och samhörighet och hittar ett sorotity som behöver en housemother! Mycket tuttar, make overs och töntiga intriger. Ja, jag tror att ni fattar....


Underhållande om man vill slippa tänka...


Igår var det dags för ytterligare äventyr med Carro, vi hoppade på pendeln till Alingsås. Eftersom Alingsås också är caféstaden och vi hade planerat en cafédejt var det ett ypperligt tillfälle att hälsa på hos Zara och Magnus i deras nya radhus. Jättetrevligt och jättefint! Vill också ha ett hus som man kan renovera och inreda! =( Fuskigt!


Nu är det dags att ta tag i plugget igen och nu har jag bara en vecka på mig att skriva klart, vet inte hur det ska gå men det löser sig säkert.... (hoppas, hoppas, hoppas....)

Back to business...

Publicerad 2011-10-21 09:03:19 i Allmänt,

Suck! Jag vet att det inte är så roligt att läsa min bittra blogg just nu men ni får hålla ut ett tag till... Om typ en och en halv vecka är examinationsrapporten inne och jag kommer vara lite mindre bitter. Sen är det jul och jag kommer vara hemma i Göteborg och sen är det typ slut! =) Så HÅLL UT som sagt! =)

Igår kom jag typ igång med skrivandet ordentligt men jag hatar typ det jag har skrivit... Men det är iaf skönt att ha kommit igång... Vid fyratiden gav jag upp pluggandet och pysslade lite här hemma innan jag och Carro gick ut på en långpromenad. Va ute i typ en och en halv timme. Gött men lite kallt.

Har så sjukt ont i höften idag! (Vadå gammal?!) Funderar på om det är på grund av promenaden eller om jag sovit konstigt... Kan typ inte gå ordentligt... Suck! Ja, nu är jag verkligen gammal! Snyft!

Nu är det dags att ta tag i skrivandet igen, Per ska sluta tidigt idag så jag måste se till att ha kommit igång ordentligt så jag får nåt gjort idag. Vet att jag inte kommer kunna koncentrera mig när han är hemma.

Trevlig fredag allihop!

Töntig?

Publicerad 2011-10-20 08:22:53 i Allmänt,

Att först se Seven och sen ett avsnitt Criminal Minds och sen sova själv är inte bra för mig som är så där töntigt mörkrädd... Somnade närmare halv två och Per hade glömt att stänga av sitt larm så det ringde vid sex... Kunde så klart inte somna om efter det...

Ja, det kanske är töntigt att vara 26 år och mörkrädd men jag tror snarare att jag är paranoid och tror att det ska storma in en mördare i lägenheten!

Jaja, nu ska jag käka lite frukost och sen plugga, plugga, plugga! Ikväll kommer Per hem igen och jag kan sova.

...och tillbaka till ett underbart Göteborg!

Publicerad 2011-10-19 21:27:09 i Allmänt,

Efter en snabbvisit på östkusten är jag nu tillbaka i Götet. Seminariet gick bra och men det bästa var ju att träffa Jessica. Kommer sakna henne som tusan när allt är slut. Vem ska jag vara bitter och sarkastisk med sen?

Tur att det finns telefon och sms. =)

Nu har jag ätit en sen middag, mumsig lasagne, och tittar på Se7en på sexan. Himla bra film som jag inte sett på länge. =) Hittade desutom en godispåse med hela sex bitar i, som Per så snällt lämnat i skafferiet. Gött!

På tal om Per så är han i Norge på jobb så jag får spendera natten själv igen... Sjukt dålig tajming men som tur är så är han bara borta en natt denna gången. =)


Nej, nu är det dags att hoppa ner i min älskade OnePiece och gosa ner mig i soffan.


Godnatt på er!

Från ett regnigt Göteborg till ett blåsigt Kalmar...

Publicerad 2011-10-18 15:16:19 i Allmänt,

Vet inte vad jag skulle säga att jag tycker bäst eller minst illa om men jag vet iaf att jag inte tycker om varken regnet eller blåsten särskilt mycket... Inte alls skulle jag nog vilja säga...

Efter en underbar vecka i Göteborg har mitt anti-Kalmar-humör verkligen kickat in! Är inte ett dugg glad över att vara tillbaka även om det bara rör sig om knappt två dagar, eller rättare sagt lite mer än 24 timmar... Kan nog gå så långt som att säga att jag är lite bitter över att vara tillbaka i denna lilla plutthåla! Jag är så färdig med den här stan att jag nästan önskar att jag skitit i den här sista terminen!

Ja, jag vet att jag låter dryg men jag vill bara vara klar med skolan och känslan av att livet på något konstigt sätt är pausat. Jag vill hem till Per och leva ett riktigt samboliv, jag vill hem till mina vänner och kunna umgås med dom oftare. Jag saknar mitt riktiga liv!

Vad är det man brukar säga? Regn ute, regn inne, regn i sinne? Ja, hur som helst så är mitt humör lika grått som himlen ute... Men jag tror allt att det klarnar och spricker upp till blå himmel när jag sitter på tåget på väg tillbaka till Göteborg imon. =)

Ett steg...

Publicerad 2011-10-17 10:47:33 i Allmänt,

men i vilken riktning...? Har iaf anmält mig till fyra kurser på Göteborgs Universitet nu... Vi får väl se om jag kommer in eller om jag fått ett jobb innan dess... Spännande och skrämmande! =S

Nu ska jag ta mig en kopp te och en bit vinbärskaka och sätta igång med pluggandet. Denna veckan måste jag verkligen skärpa mig! Har knappt fått ner nåt på pränt alls och det ger mig sjukt mycket ångest! men har fått gjort en del förarbete men kanske inte tillräckligt fort eller mycket... Ja, bla bla bla... Det löser sig säkert! Typ...



Håll tummarna! =)

Bakdag!

Publicerad 2011-10-15 20:59:23 i Allmänt,

Idag har jag och Per varit jätteduktiga. Efter en promenad med kaffestopp på Le Pain Francaise gick vi till affären och handlade ingredienser för en eftermiddag i köket!

Det blev två limpor bröd, två flaskor saft och en hink med glögg som ska stå och götta till sig fram till jul.

Vi hann även med att göra mumsiga laxpaket i ugn.

Det första glaset egengjord saft! Är sjukt stolt! :)

Grej of the day!

Publicerad 2011-10-13 09:59:44 i Allmänt,

Lunchdejt med Josse! =)
Treeevligt!
Jag har inte varit duktig alls nu på morgonen och har inte ens tittat åt min examinationsrapport men Per skulle hänga med Tobbe efter jobbet idag så jag hoppas att jag ska hitta lite sinnesro och sätta mig med den då. =)


Nej, nu ska jag hoppa in i duschen så jag inte kommer försent. Jag har ju annars en tendens att vara lite väl optimistiskt vad gäller hur lång tid resan tar! Får väl erkänna att jag blivit lite bekväm i Kalmar! ;P


Jag och Josse på Skiatos - 08 <3

Totalt beroende!

Publicerad 2011-10-12 15:48:57 i Allmänt,

Ja, jag erkänner! Jag är totalt beroende av min Onepiece! Det är det bästa plagg jag köpt på länge måste jag säga!
Jag har strosat runt med den på hela eftermiddan! =)
Nu ska jag packa upp min väska och sen ska jag börja med maten. Som den duktiga hemmafru jag är ser jag ju självklart till att den är färdig lagom till Per kommer hem från jobbet.
Idag var jag på stadsbiblioteket och pluggade en stund. Tyvärr blev det inte så länge eftersom dom inte hade den boken jag behövde mest inne så jag fick ta en annan bok istället. Men lite nyttigt till min rapport hittade jag så det va ju inte totalt slöseri med tid iaf! =) Imon ska jag plugga hemma och sen ska jag luncha med Josse! Riktigt nice!
Nej, nu måste jag sätta igång, Per är ju hemma om en och en halv timme!
Btw, om nån av mina kära i Göteborg vill umgås så är det bara att höra av sig, jag är här enda till den 31/10 om nån av er missat det! <3

Irriterad!!!

Publicerad 2011-10-10 12:45:37 i Allmänt,

Det finns inget som kan irritera mig så mycket som tvättstugan! Och jag vet att jag inte är ensam!
För andra gången har nu MammaMaxims tvättat över på min tvättid! Hon kommer ner med fem (!!!) ikea kassar och förväntar sig att hon kan tvätta med båda maskinerna! Grrrr...

Som den trevliga granne jag är väntade jag dom tio minutrarna hon drog över och slängde sen ut hennes tvätt och började tvätta. Men inte nog med att hon tog min tvättmaskin, hon tog ju den enda fungerande torktumlaren också! Suck! Fick vänta en halvtimme på den med.


Jaja, nu har jag fått tvättat alla mina maskiner iaf...
Har tvätt och städdag idag. Ska packa lite också innan jag ska bege mig till en klasskompis för lite avslutningsplanerande.

Imon åker jag till Göteborg och stannar i tre veckor! Weeee! Åker en snabbis tillbaka till Kalmar den 18e för ett obligatoriskt seminarie och hem till Götet den 19e. =)
Ska bli sååå skönt att vara hemma med Per. Och att hinna träffa alla vänner med så klart!
Jag hoppas bara att jag hittar motivation till att skriva min examinationsrapport. Hittar ingen här i Kalmar så chansen är ganska så stor att den finns i Göteborg. Eller......


Btw, här kommer bilden på min nya frilla:



Är himlans nöjd måste jag säga! =)

Ny frilla! =)

Publicerad 2011-10-06 14:04:50 i Allmänt,

Jupp, va ju hos frissan i förrgår men orkade inte engagera mig i något fotoprojekt. Dessutom var jag nästan osminkad då min foundation tagit slut och jag precis köpt en ny. OJ, vilket problem!!! ;P Nä, men ska man visa upp en snygg frisyr så vill man ju faktiskt känna sig snygg överallt så att säga. =) Det blev ljusare än jag tänkt mig. Inte för att jag tänkt så mycket... Jag gav frisören fria händer vad gällde färgen och jag är supernöjd! Har en mörk slinga i luggen och en i nacken också. Tänkte att jag skulle lägga in en bild men min toolbar har helt försvunnit och det går inte att kopiera in en heller... =S Ska lösa detta så fort som möjligt. Köss!

Premiär!!!

Publicerad 2011-10-03 13:49:07 i Allmänt,

Testar att blogga med appen för första gången idag. Får se om det blir bra. Det går ju lite långsammare än på datorn men nu kanske inläggen blir lika till skillnad när man mmsar inläggen.

Helgen var som jag gissade en emotionell bergodalbana. Fredagen var fin och sorglig och lördagen var rolig med mycket skratt.

Tyvärr vaknade jag i morse med halsont och kände mig sådär för-febrig. Skyller på att jag höll på att frysa ihjäl (trots ett täcke och två filtar, kan tilläggas!) natten mellan lördag och söndag!
Men det kanske är tur att jag blir sängliggande, har ju ändå massa läsning jag behöver få gjort.

Som sagt, dags att återgå till böckerna!

Om

Min profilbild

Cicci

Cecilia heter jag och jag bor i Göteborg. I min blogg får ni följa mig i min vardag, när jag är bitter på att tågen inte går som de ska, när jag pysslar hemma och när jag röjer i köket. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela