Ciccililia

Nu är det gjort!!!

Publicerad 2011-08-27 15:57:43 i Allmänt,

Vi gjorde det! Vi har bokat en resa till Thailand! Den 22 januari sitter jag och Per på ett plan mot tre veckors underbar och välbehövd semester!
Åh, jag är så glad! =)


På en sån här fin strand kommer jag definitivt ligga!

VILL INTE!!!

Publicerad 2011-08-27 14:52:12 i Allmänt,

Men nu har jag väntat in i det sista... Det är dags att bära upp väskorna från källaren... Buhu...
Det är altid surt såhär dagen innan tåget går.

Gårdagen var väldigt trevlig. Spenderade kvällen hemma hos Josse med mina tjejor (minus Ida) och två kilo kräftor! Mums mums! Blev lite vin också men vi var väldigt vuxna och ansvarsfulla och drack varannan vatten!

Ikväll ska jag, Per, Carro och Henke ut och käka på en polsk restaurang som heter Krakow. Väldigt god och prisvärd mat. Rekommenderar varmt det stället för alla som har vägarna förbi Karl Gustavsgatan här i Göteborg. =)


Två kilo kräftor och fyra utsvultna tjejer!

Nedräkningen har börjat.

Publicerad 2011-08-25 13:16:40 i Allmänt,

Nu har jag och Per avnjutit nybakade scones och hängt alldeles för länge i soffan framför inte allt för bra tvprogram.

Jag måste börja packa lite lätt men jag riktigt känner hur varje cell i min kropp stretar emot. Ska jag inte städa lite först? Diska? Jag har ju inte målat naglarna på ett tag, det kanske jag skulle göra?
Nej, jag vill inte åka tillbaka till Kalmar.

Men samtidigt, jag vill ju träffa alla underbara vänner där. Jag vill plugga. För hur jobbigt och tråkigt det än kan vara med tentor, rapporter och seminarier så är det faktiskt roligt också. Det är roligt att lära sig nya saker, känna hur man utvecklas och få känna sig lite smart och intellektuell!

Mina två liv passar inte ihop.


Men som sagt det ena håller på att ta slut och det andra vakna till liv igen. Det är inget att sörja, life goes on... Eller hur? 



Ihopkok!

Publicerad 2011-08-24 21:11:32 i Allmänt,

Jag måste säga att jag är himla bra på att slänga ihop maträtter av saker vi har hemma. Idag lyckades jag väldigt bra med en thaiinspirerad gryta med nudlar, kycklig, champinjoner, kokosmjölk och sötsur sås.
Blev väldans snajdigt måste jag säga. =) Tog ingen bild dock men detta är ju inte en sån blogg så jag tror ni läsare överlever! ;P

Dagarna bara rinner iväg, om bara fyra dagar är jag i Kalmar och ska starta min sista termin som socionomstudent! Weeee! Jag hoppas verkligen att tiden kommer gå fort, eller egentligen vet jag att tiden kommer gå fort. Det har den gjort i tre år så varför inte sista terminen liksom. =)

Är övertygad om att de kommande månaderna kommer bli en bergochdalbana av känslor. Älskar Göteborg och vill inget hellre än att flytta tillbaka hit. Men samtidigt älskar jag mitt lilla rum på Tullen och Tullenfamiljen. Fast två av oss har ju redan lämnat nästet. Madde ska flytta till Uppsala och börja jobba där, Gson ska antagligen flytta efter. Massa grattis till henne men jag hade ju hellre haft dom hemma på Tullen.

Nej, nu ska jag gosa ner mig med Per i soffan och njuta av dom sista kvällarna med honom denna sommaren. =) Snart blir vi sambos på riktigt! Wuhu!

Skiftbyte!

Publicerad 2011-08-23 23:05:19 i Allmänt,

Vi har haft skiftbyte i soffan här hemma. Lagom till att jag tillfrisknade var det Pers tur att bli sjuk. Inte så roligt när det är mina sista dagar här i Göteborg men lite mysigt också eftersom jag får umgås mer med honom nu än om han skulle ha jobbat!
Kanske inte är så illa ändå, bortsett från att han nyser och snorar och jag måste passa upp på honom lite! ;P


Idag har det inte hänt så mycket, har städat lite i köket och varit på middag hemma hos Emma tillsammans med mamma.
Michael har skaffat en katt och när Emma kom hem från jobbet kunde hon inte hinna den. Så det första jag fick göra när jag kom dit var att hjälpa henne leta reda på katten. Till slut hittade jag den bakom filmerna i tvbänken.
Stackarn! Har aldrig sett en katt se så olycklig ut! Men den vänjer sig säkert snart.

Nä, nu ska jag väl återgå till att ta hand om min lilla sjukling så som han tog hand om mig förra veckan. =)



Världens bästa! <3

Ur askan in i elden...

Publicerad 2011-08-18 12:33:55 i Allmänt,

Typ... Nu har min feber och halsont övergått till extrem snuva och explosiva nysattacker! Lite feber finns kvar så det blir ytterligare en dag på soffan... SUCK!!!
Ska iaf ta tag i lite saker här hemma, plocka undan lite och så... Så länge energin håller.

Har upptäckt att Ipren är en himla bra uppåtpiggare men effekten är intensiv skulle man kunna säga. Blir jättepigg när den slagit in och sen rasar jag ner på energikurvan och slår i botten. Det är typ som att hoppa studsmatta, eller vad man nu ska jämföra med.

Kul att det enda jag har att säga just nu handlar om snor och studsmattor! Snacka om noll liv asså!

Och ja, jag har aldeles för tråkigt för att inte blogga! Så håll er till tåls, jag kommer snart bli frisk och sen kommer jag säkert ha massa kul att skriva om! ;P



Knapra, knapra....

Religös?

Publicerad 2011-08-17 22:38:27 i Allmänt,

Har precis sett dokumentären Religulous med den amerikanske stå-uppkomikern och programledaren Bill Maher. Han åker runt i världen och intervjuar olika religiösa personer om just religion.
Gryyymt rolig och bra! Religion är verkligen en konstig uppfinning när man ser det ur ett komiskt perspektiv.


Btw, Kronprinsessan och folkets man Prins Daniel har en bulle i ugnen, grattis till dom. Jag undrar om det något de själva ville eller om det var en people-pleasergrej? Jag menar, hade folket fått bestämma hade hon ju varit gravid för längesen. Helst skulle hon väl ha berättat den glada nyheten morgonen efter bröllopsnatten! Nu är det liksom "Ja ja, fan va ni tjatar! Vi skaffar väl en jävla unge då!!!"

Nä, det är säkert ett kärleksbarn som dom skriver på Aftonbladet.se. Som förövrigt i sin första artikel om nyheten deklarerar att dom träffat kronprinsparet 10 minuter innan hovet gick ut med att ungen skulle komma och antyder att dom redan då misstänkte vad som komma skulle genom att säga att prinsessan sagt: "Vi har mycket att se fram emot i höst". Barnet är beräknat till mars så jag tror faktiskt inte att det var ungen hon syftade på...

Men Aftonbladet är ju alltid först med alla nyheter så vad vet jag?



Religulous Poster
AWESOME!!!

Tvinga sig själv frisk...?

Publicerad 2011-08-17 15:24:30 i Allmänt,

Kände mig inte direkt bättre när jag vaknade imorse. Eller snarare vid lunch... Kravlade mig upp ur sängen och bakade scones till mig. Inte för att jag ville lyxa till det utan snarare för att det inte fanns nåt annat bröd! ;P

Efter frukosten/lunchen/brunchen kollade jag lite tv och sen tog jag mig ett välbehövligt bad.
Nu har jag käkat lite lunch/tidig middag som bestod av en kopp med frusna vinbär. Inte så illa och torftigt som det kan låta. Älskar det och vinbär ska ju vara proppfyllda med c-vitamin vilket är precis vad jag behöver!

Dock har inte denna lyxiga förmiddag fått mig att må så mycket bättre men jag tänker att om jag förtränger det och ångar på så borde jag blir frisk snarast!

Nu ska jag ge mig på det enorma diskberget som samlats efter helgen och mina sjukdagar... Kan som sagt inte fatta att det kan bli så stökigt när man bara sover hela dagen. Per har ju varit borta varje kväll och kommit hem sent så jag kan inte skylla på honom heller... =S




Avslutar med en bild från kvällen som troligtvis är orsaken till att jag är sjuk! Men fan vilken grym dag det var!

Att tycka synd om sig själv...

Publicerad 2011-08-16 22:08:37 i Allmänt,

Det är faktiskt inte helt fel att tycka synd om sig själv när man ligger hemma med feber... Det är iaf det jag försöker intala mig själv nu när jag legat i sängen i två dagar och högen med disk växer i köket och lägenheten blir allt stökigare. Konstigt att det kan bli så när man typ bara sover hela dagen... Hmmm...

Malin åkte hem i söndags och det kändes nästan lite vemodigt... Vi brukar ju inte umgår 24/7 som vi gjorde nu men det kan ju bli en hel del när vi bor ihop på tullen. Det kändes nästan som en smärtsam påminnelse om att livet i Kalmar håller på att lida mot sitt slut.

Jag har alltid väldigt blandade känslor när jag tänker på det. Det ska bli sjukt skönt att vara klar med skolan och börja mitt "riktiga" liv men samtidigt är det ju nästan som man överger ett helt annat liv som man med all säkerhet aldrig kommer att få tillbaka. Låter det konstigt och flummigt?
Tror att mina Tullisar kan hålla med mig iaf. =)


Såg föresten att bilderna från Way out west kommit i lite blandad ordning, det var typ noll mottagning inne på festivalområdet så det är säkrt därför. Det va iaf en gryyym fredag och en underbar helg tillsammans med Malin!


Ja det blev ett väldigt konstigt inlägg det här, skyller på att jag feberyrar! (Eller inte!)

Nu ska jag lägga mig och knapra lite alstabletter innan det är dags att sova.

Puss på er!

Wuhu!

Publicerad 2011-08-09 14:06:42 i Allmänt,

Idag ska jag och Per till IKEA! Det som står på shoppinglistan är kuddar, tallrikar och glas. Ska även inhandla massa ljus tänkte jag. Det börjar ju bli mörkt på kvällarna nu och då passar det bra att ha massa ljus hemma.

Har även planer på att spana på en hylla som är liten och snygg nog för att få plats i hallen.

Hoppas på att Per inte är för trött efter jobbet så han orkar gå där ett tag... ;P

Nu ska jag ta tag i disken och sen hoppa in i duschen. Trevlig tisdag på er! =D


Världens bästa barnvakt!

Publicerad 2011-08-08 14:55:44 i Allmänt,

Ja, det kanske inte är jag men kul var det! Nu är ju ungen väldigt lätt att handskas med men jag är ändå stolt över mig själv för att jag klarade det så bra! =)

Nu har jag fått en liten bild av hur det är att ha ett barn, om än en minimal bild! Det va skrattande barn, gråtande barn, spring och bärande, blöjbyte, nappletning, mat överallt och trampa på leksaker.

Himla kul faktiskt! När man kan lämna bort ungen och komma hem till en tom och tyst lägenhet, sätta sig i soffan och bläddra i Sköna hem i en halvtimme och bara vara!


Heja alla småbarnsföräldrar som klarar ovanstående och mycket MYCKET mer 24/7, jämt och ständigt! Jag tror fan jag kommer statsa på nanny!


Nu ska jag bege mig till min egen lilla mamma och äta middag med henne och Emma, kolla på Barcelonabilderna och kanske dricka ett glas vin eller fem! Måndagar e nice ibland!


Tjingeliiiiiing!

Kreativitet...

Publicerad 2011-08-04 23:33:15 i Allmänt,

Ibland önskar jag att jag var så där himla kreativ och duktig som vissa människor är. Jag önskar att jag kunde sätta mig ner med ett papper och en penna och bara rita, utan att tänka.
Jag önskar att jag hade tålamodet, pengarna, utrymmet och framförallt tiden att ställa mig och måla stora vackra tavlor som kan pryda våra (inte alltför många och stora...) väggar här hemma.

Jag hade tyckt att det va jättecoolt att ha egna tavlor på väggarna. =)

Det är bara att göra kanske du tänker men det är det faktiskt inte! Inte för mig! Jag är en väldigt överanalyserande person. Jag har en känsla av att jag hade stirrat på duken och fått en bild av hur jag ville det skulle bli och sen skulle jag sätta igång och resultatet skulle bli miltals ifrån vad jag hade förväntat mig. Och jag skulle bli besviken...

Suck, jag får helt enkelt fortsätta att köpa mina tavlor....

Hur fan är vissa funtade?!

Publicerad 2011-08-03 08:59:48 i Allmänt,

Hur kan man som vuxen ha hjärta att slänga av en 11årig flicka från ett tåg, helt ensam?!
Jag skulle väldigt gäna vilja fråga Sjs konduktör detta? Flickan kunde tydligen väldigt lite svenska och hennes storasyster som hade biljetterna var på toaletten.

Jag vet inte hur jag hade reagerat om jag var konduktör och hade ett barn som inte kunde visa biljett på mitt tåg men jag skulle ju inte slänga av barnet. Det är ju ganska logiskt att barnet inte har någon chans att ta sig hem igen från en helt annan stad. På kvällen... Eller jag tycker det iaf.

Flickan försvann vid halv åtta igårkväll och hittades nu vid halv nio på morgonen. Nu hade flickan tur att hon blev omhändertagen av en äldre dam och hade fått spendera natten där. Men om hon inte hade blivit hittad av tanten då? Hon kunde ha fått spendera natten helt ensam, i mörkret, i en främmande stad. Och med tanke på att hon inte kunde så bra svenska, antagligen i ett ganska främmande land. Fruktansvärt! Snacka om trauma!

En stor eloge till tanten som tog hand om flickan, konduktören har en del att lära av henne!

Nej, SJs konduktör, jag hoppas att du blir omplacerad eller frivilligt söker ett nytt jobb. Det är ju uppenbart att du inte ska arbeta med människor!

Sovmorgon!

Publicerad 2011-08-02 10:34:41 i Allmänt,

Äntligen fick jag lite sovmorgon! Så himla skönt! Börjar inte förrän halv tre. =) Ligger på soffan och har precis käkat frukost, ska hoppa in i duschen strax och sen ta cykeln ner till Olskroken och göra lite ärenden innan det är dags för ytterligare en kväll på Kvarnabäcken.

Är ledig imon och sen jobbar jag torsdag till söndag. Veckan efter jobbar jag bara onsdag och torsdag och sen har jag inga fler tider på mitt schema. Det är ganska skönt faktiskt. Har ju inte hunnit träffa en del vänner här i Gbg på hela sommaren och jag har ju n hel låda vinbär i frysen som jag måste ta hand om! =)
Ska bli skönt med lite ledighet helt enkelt. =)

Trevlig tisdag på er!

Om

Min profilbild

Cicci

Cecilia heter jag och jag bor i Göteborg. I min blogg får ni följa mig i min vardag, när jag är bitter på att tågen inte går som de ska, när jag pysslar hemma och när jag röjer i köket. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela