Ciccililia

Bloggtorka...

Publicerad 2011-09-28 22:12:58 i Allmänt,

Jag har varit lite dålig på att uppdatera här sen mormor och morfar kom hit. Vi hade en jättemysig helg med mycket promenader, turistande och god mat. =) Emma var ju också här så vi hann med en massa systerhäng. =)
I veckan har det inte änt mycket alls, jag har pluggat och när jag kommit hem från bibblan eller föreläsningen har jag fortsatt att läsa. Både till skolan och lite skönlitterärt. Jag är inne i en sån period då jag bara vill lägga mig i sängen, öppna min bok och glömma tiden och världen utanför. (Det lät ju nästan lite poetiskt!;P)

I morgon är det torsdag, en torsdag jag välkomnar med blandade känslor. Torsdagen betyder att jag ska åka till Salshult och träffa världens bästa pappa, det betyder att Per kommer dit och vi har inte träffats på en månad och jag längtar ihjäl mig efter honom. Men det betyder också att vi ska begrava farfar på fredagen och att det är därför vi alla samlas i Salshult.

Fredagen är också en känslomässigt knepig dag. Begravningen kommer säkert vara jobbig men samtidigt så kommer jag träffa två av mina tre kusiner på pappas sida som jag inte har träffat på ca tio år! Det är helt sjukt men det har faktiskt gått tio år! Det ska faktiskt bli så himla kul!

På lördag ska vi åka till Öland hela pappafamiljen och ha mathelg tillsammans med Åses syskon och pappa. Det ska bli skitkul det med! Man vet ju aldrig hur det känns efter begravningen men jag tycker att det känns skönt att ha något kul att se fram emot samma helg så man inte bara har det tråkiga kvar i minnet.

Ja, nu vet ni vad jag kommer syssla med dom kommande dagarna. Hoppas ni får en lite lättare helg, emotionellt iaf! =)

köss på er!

Höst!

Publicerad 2011-09-22 13:41:58 i Allmänt,

Nu är det verkligen höst här i Kalmar. Var ute och gick igår och det va verkligen så där härligt höstigt. Gula löv på marken, stora fina röda äpplen på träden och frisk luft! Lite väl blåsigt nära havet men det får man ju ta.
Skulle tagit en bild men jag pratade i telefon med Emma så jag tänkte inte på det då.

Idag har den andra sidan av hösten visat sig. Regn regn regn... Och ganska mycket också. Jag hoppas att det regnar tillräckligt för att det ska vara uppehåll nu i helgen när mormor och morfar kommer. Dessutom kommer Emma upp från Malmö. Ska bli så himla kul!

Idag är det städning, matshopping och plugg som står på schemat. Men har inte så stor lust att gå ut när det regnar så mycket... Men måste man så måste man. Hinner inte göra det imon på morgonen eftersom Jessica ska komma och dricka lite te samtidigt som vi går igenom våra projektplaner. Dessutom rullar Emmas tåg in vid tio.

Fullt upp med andra ord! =)


Per skickade en bild på vägglykta som han tyckte att vi skulle ha i sovrummet och jag blev helt kär! Tänk va mysigt att ha en sån här på väggen när man ligger och myser i höst och vinter! (Dom finns på hemmamiljo.se)





Jag vill ha den i vitt, tror det skulle bli skitsnyggt mot vår mörkbruna fondvägg. =)

Seriöst?!

Publicerad 2011-09-20 12:38:26 i Allmänt,

SKTF har bytt namn till Vision och firade med pompa och ståt och kungligheter!
För några dagar sedan fick jag hem deras tidning med samma namn och vad hittar jag? Jo, ett uppslag som heter Du på jobbet- 10 måsten i konferensväskan.
Underrubriken lyder: Höst betyder konferenser och kick off. Men skippa den tunga rullväskan. Tidningen Vision vet hur du packar lätt och smart- och vilka måsten som gör konferensen roligare

Så här ser sidan ut: 

 




Man kan bland annat läsa under en bild föreställande kondomer: Om du av någon anledning skulle råka ligga med skrivbordsgrannen så slipper konsekvenserna bli värre än pinsamheten att möta honom eller henne på måndag.

Jag säger det igen: Seriöst?

Under bilden av öronproppar går det att läsa: Efterfest eller kollegor som ligger med varandra i rummet bredvid. Vad som helst kan hända på kick offen. Sov dig igenom dramatiken och vakna pigg, utvilad och utan ångest med dessa. 

Jag säger det ytterligare en gång: SERIÖST????!!!

Jag trodde jag läste en tidning som behandlade seriösa frågor som rörde medlemmarna i facket... Jag hade tydligen fel. Vill du läsa tidningen kan du låna den av mig, jag sparar den som ett skräckexempel på hur man förstör förtroendet för en organisation. Förutom att spendera medlemmarnas pengar på mat och sprit då!

Så här ser tidningen ut om det är någon som fått den men inte öppnat den än:





Bottenbetyg för tidningen vision!!!

Måndag

Publicerad 2011-09-19 10:33:49 i Allmänt,

Huvudvärken har inte gått över, har världens mensvärk och har fått nåt konstigt utslag på halsen/nacken! Jag är minst sagt trött på min kropp just nu! Varför kan jag inte bara må bra och varför ska allt komma på en gång?!

Är dessutom efter med pluggandet eftersom jag verkligen inte orkade göra ett skit igår pga huvudvärken. Försöker vara positiv men det är svårt just nu.
Men i kväll kommer iaf Katta hit på fika, känns bra att ha nåt kul att se fram emot. Hela dagen blir nog lite lättare då hoppas jag.


Imorgon har vi litteraturseminarium och efter det tänker jag inte anstränga mig särskillt mycket på hela veckan. Vi ska läsa ytterligare en bok till ett andra seminarium men den är tunn och verkar ganska lättläst så det ska nog inte vara ett problem. =)


Nej om man skulle ta tag i pluggandet nu så att jag har det överstökat till Katta ska komma. =)

Skallebank!

Publicerad 2011-09-17 17:16:36 i Allmänt,

Hade ett minst sagt otrevligt uppvaknande idag. Vaknade nämligen av att jag dunkade huvudet i elementet! Gjorde skiiitont och förstörde verkligen hela min dag! Har haft konstant huvudvärk sen dess och har i stort sett sovit hela dagen!

Självklart kommer min lilla hypokondriker fram och viskar: Det är säkert hjärnskakning!!! GAAAAAHH! JAG KOMMER DÖÖÖÖ!!!

Men än så länge lever jag, fast jag tycker himlans synd om mig själv... =(


Trots mitt ynkliga mående så har jag faktiskt lyckats vara produktiv och pluggat. Inte så mycket som jag borde men det gör jag ju aldrig! =S

Gårdagkvällen spenderade jag med bästa Malin. Vi hade ett klassiskt tullenmys med Idol, film och alldeles för mycket gott! Mums mums och mys mys! <3


Nu ska jag krypa ner i sängen och tycka fruktansvärt synd om mig själv och hoppas att huvudvärken försvinner snart eller iaf till imon.


Köss på er!

Uppdrag granskning

Publicerad 2011-09-14 21:56:07 i Allmänt,

Det är med en klump i halsen som jag ser kvällens program. Det handlar om Backa och de händelser som inträffat där bara i år.
Jag vill verkligen inte tro att det är sant. Jag flyttade därifrån för fem år sen och måste hålla med många i programmet och på svts chatt efter programmet och säga att det var lugnt fram tills dess.
Eller hyffsat lugnt iaf.
Nu bodde ju jag inte i "Lilla Pakistan" som det kallas utan i Backavallen, sen på Sagogången och i slutet i Brunnsbo så jag antar att jag varit ganska så skyddad.

Men det är klart, lever man mitt i det så kanske det är lätt att man blir lite hemmablind. Jag vet tex att dom nere i "turkbutiken" sålde saker under disk så att säga, typ stöldgods och knark men det var inget man direkt reflekterade över... Låter kanske lite knäppt men det va ju mina gamla klasskompisar som jag känt sen jag var sex-sju år, och dom var ju alltid jättetrevliga och snälla mot mig.

Ja, i vilket fall som helst så hoppas jag att det ska bli bättre. Backa är en fin stadsdel som verkligen förtjänar bättre!



Jag, Carro och Josse på väg ut en kväll för en herrans massa år sen när jag bodde i Backa. Heeeelt trygga och inte ett dugg oroliga för att gå ut!

ÄNTLIGEN!

Publicerad 2011-09-14 15:14:34 i Allmänt,

Ja, äntligen har jag öppnat och läst första kapitlet i boken vi ska ha till litteraturseminariet på tisdag. Det var inte en dag för tidigt kan kan säga! Konstigt nog inte så urtråkig som den gav sken av att vara heller! Kan kanske vara för att den hittills bara behandlat lite olika socialpsykologiska teorier som jag redan hade koll på... Aja, känns bra att det går lätt till en början iaf, då kanske jag kan läsa hela boken innan veckan är slut! =) (Eller hur!)


Ett annat äntligen är att mormor och morfar kommer hit! Fast ine förrän den 23e men det är iaf snart. Och på tiden! Jag har bott här i tre år och vi har inte lyckats få till ett enda besök. Men dom är ju pensionärer och dom är ju alltid upptagna!

Idag har jag jobbat, 8-11, sen cyklat hem och pluggat lite, tog en liten tupplur på 30 minuter och ätit lite mat. Nu sitter jag och väntar på att Jessica ska komma hit och sen ska vi åka till missionen och se om det finns något trevligt att köpa. =)
Den bästa shoppingen ever- Jag får nåt nice och pengarna går till välgörenhet! =) Kan det bli bättre?



Världens bästa mormor och morfar (och Ruff)

Grej of the day!

Publicerad 2011-09-12 14:13:58 i Allmänt,

Medicindeligering...
Inte det roligaste men kan göra en måndageftermiddag men det är ett nödvändigt ont som så mycket annat här i livet.
Sist jag var på deligering med samma sköterska som ska hålla i det nu förklarade hon skillnaden på Ipren och Panodil. Lite annorlunda mot när jag var på deligeringskurs i Göteborg och vi fick ett tjockt häfte att läsa igenom innan vi hade en föreläsning på tre timmar och sedan ett litet prov.

Kom hem från pappa och Salshult igår vid elva. Har haft en supermysig helg med svampplockning och grillning med mera. Vi hittade hur mycket kantareller som helst och nu har jag fem liter i frysen som ligger och väntar på att Per ska komma hit! ;)

Nä, om man skulle ta och kila... Vill ju inte komma försent...

Saknat...

Publicerad 2011-09-07 20:46:54 i Allmänt,

Idag har jag saknat min syster väldigt mycket... Jag vet inte riktigt varför... Det va inte så längesen vi snackade och så....
Får ta och ringa henne, kanske nu på en gång... Eller nej föresten, det får bli efter duschen. Kom hem från ett pass på friskis nyss och fastnade här vid datorn när jag skulle sätta på musik. =)




Världens sötaste och bästaste syster! Sa jag att hon var bra på att baka också?! ;)

...

Publicerad 2011-09-07 12:55:33 i Allmänt,

Jag upptäckte precis att min blogg har blivit nån slags twittervariant men korta meddelanden och bilder... Inte riktigt min mening men det är så lätt att skicka iväg ett mms istället för att logga in på datorn.

Dessutom har det inte hänt så mycket i mitt liv sen jag uppdaterade "på riktigt" sist.
Jag går i skolan, pluggar, jobbar och tränar. Det är typ det jag gjort som jag inte mobilbloggat om.

Jobbade 7.30-20 igår. Lång dag men det är ju inte det mest fartfyllda jobbet så det var ju inget jobbigt direkt.
På fredag har jag tänkt att jag ska åka och hälsa på i Salshult. Ja, det är väl det. =)

Jag lovar att jag ska försöka blogga lite mer utförligt och om roliga och intressanta saker, just nu känns det mer som jag gör det för att jag måste. =)


Puss på er! =)

Farfar

Publicerad 2011-09-02 17:00:21 i Allmänt,

I två år stod du ut med din cancer, idag klarade du det inte längre...


 


Tyvärr den enda bilden jag kunde hitta på farfar. Farfar, pappa och Emma januari-09

Om

Min profilbild

Cicci

Cecilia heter jag och jag bor i Göteborg. I min blogg får ni följa mig i min vardag, när jag är bitter på att tågen inte går som de ska, när jag pysslar hemma och när jag röjer i köket. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela